Header circle
Circle

Week van de Werkstress 2023

Oval logo

In 2023 organiseerde OVAL alweer de tiende editie van de Week van de Werkstress. Werkstress heeft een negatieve invloed op zowel de fysieke als mentale gezondheid van werknemers. Het leidt tot verminderde productiviteit, lagere tevredenheid en kan zelfs leiden tot ziekte. Het centrale thema van deze editie was: (ver)binding. Juist in deze tijd van hybride werken, toenemende individualisering en een steeds krappere arbeidsmarkt is het belangrijk om als werkgever en werkende extra aandacht te besteden aan (ver)binding als onderdeel van mentale gezondheid.

Wie is OVAL

OVAL (Organisatie Vitaliteit, Activering, Loopbaan) is een organisatie die de krachten bundelt van dienstverleners op het gebied van werk, loopbaan en vitaliteit. Ze streven ernaar bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid, verbetering van de kwaliteit van werk en leven daarmee de productiviteit van mensen.

Wat doet OVAL

OVAL maakt duurzame inzetbaarheid werkend. Ze zijn de verbindende schakel tussen dienstverleners. De leden zijn arbodiensten, loopbaanadviseurs, reïntegratiebedrijven en interventiebureaus. 

De uitdaging

OVAL zet zich als brancheorganisatie in om werkstress te verminderen. Tijdens de Week van de Werkstress wordt er via verschillende kanalen aandacht gevestigd op werkstress: de oorzaken, de preventie en de oplossingen. Met als hoogte punt van de week: Hét OVAL Week van de Werkstress-event. 

Projectdetails

Van 13 t/m 17 november organiseerde OVAL de tiende editie van de Week van de Werkstress. Als brancheorganisatie spelen zij een grote rol in het bevorderen van bewustzijn rondom werkdruk en werkstress. Daarbij stimuleren zij het creëren van een gezondere werkomgeving en een duurzame arbeidsmarkt.  

Werkstress

Naar aanleiding van de week van de werkstress heeft TNO een onderzoek gedaan naar werkstress, werkdruk en burn-out klachten. Uit dit onderzoek blijkt dat één op de vijf werknemers last heeft van burn-outklachten, dat zijn 1.6 miljoen mensen. Dit zorgt voor 11 miljoen dagen per jaar dat werknemer ziek thuis zitten door werkstress en werkdruk. Daarnaast vindt 41 procent van de werknemers dat er (aanvullende) maatregelen nodig zijn tegen werkstress. Om deze zorgwekkende cijfers onder de aandacht te brengen in de werkwereld organiseert OVAL jaarlijks de Week van de Werkstress.  

Het event  

Het hoogtepunt van de tiende editie van de Week van de Werkstress was hét OVAL Week van de Werkstress-event op 15 november 2023. Tijdens dit event kwamen meer dan 150 professionals uit de sector samen om het te hebben over werkstress en de verbinding met elkaar te zoeken. De dag werd afgetrapt door Dag voorzitter Thijs Launspach en OVAL-directeur Elwin Wolters. Vervolgens kwam Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip aan het woord om het belang van de week en de preventie van werkstress te benadrukken. Daarnaast vertelde onder andere Machteld Huber en Marc Lammers over hun ervaringen op het gebied van werkstress, werkgeluk en verbinding met elkaar zoeken.  

Mediabereik

Zowel via eigen kanalen als via landelijke of regionale nieuwsplatforms is er veel aandacht geweest voor de Week van de Werkstress 2023. Via eigen kanalen op bijvoorbeeld LinkedIn zijn er verschillende berichten gedeeld over de werkstress, werkdruk en de preventie. Alleen al op de LinkedIn-pagina van OVAL zijn er dagelijks gemiddeld 600 unieke weergave geweest op berichten die er zijn gedeeld over de Week van de Werkstress. Daarnaast zijn er sinds september negen nieuwsflitsen verstuurd over de Week van de Werkstress naar 500+ ontvangers. In deze nieuwsflitsen werden relevante artikelen en onderwerpen werden gedeeld.

Wat betreft de landelijke platformen is de Week van de Werkstress benoemd op verschillende platformen. Denk hierbij aan de Telegraaf, NU.nl, METRO, NPO Radio 1 en RTL nieuws.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen. Je ontvangt automatisch via e-mail een bevestiging van jouw contactverzoek.

Keurmerkscan

Andere klantcases

Ledenonderzoek NVRA featured

Ledenonderzoek NVRA

De NVRA wil toegevoegde waarde blijven bieden voor haar leden en hoopt door middel van een ledenonderzoek…

Lees verder
data managen vereniging

Herpositionering VSR

Digitalisering en robotisering zijn aan een opmars bezig, ook in de schoonmaakbranche. Welke technische ontwikkelingen zijn dat,…

Lees verder
onafhankelijkheid keurmerk

Keurmerk voor NRTO

De NRTO overwoog al een poos een NRTO-keurmerk in te voeren omdat ze een sterkere kwaliteitspositie wilden…

Lees verder
data managen vereniging

Beheer SNA keurmerk

Vraag van de opdrachtgever was het beheer van het SNA-keurmerk waaronder wordt verstaan: beheer van register van…

Lees verder