Header circle
Circle
SFG

Bijdragen aan verbetering kwaliteit Wondzorg in Nederland

Wondbehandelingsmaterialen worden onvoldoende maatschappelijk en financieel gewaardeerd. Op welke wijze kan Nefemed borgen dat de toegevoegde waarde van de inzet van de juiste materialen (financieel) gewaardeerd wordt, door de juiste behandelaar ingezet, bij de juiste diagnose gekozen?

Wie is Nefemed?
Nefemed is de belangenorganisatie van producenten, importeurs en handelaren van medische hulpmiddelen.

Wat doet Nefemed?
Als herkenbare belangenbehartiger is Nefemed actief en betrokken bij nationale en internationale netwerken op het gebied van regelgeving, gezondheidszorg en de industrie.

De uitdaging
Bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van Wondzorg in Nederland.

quote

Met de oprichting van het Wondplatform willen wij bijdragen aan kwaliteitsverbetering van behandeling en kostenreductie in de wondzorg

Nefemed

Oval projectdetails

Projectdetails

Wissenraet Van Spaendonck behartigt al 30 jaar de belangen voor de leden van de brancheorganisatie Nefemed. Deze brancheorganisatie vertegenwoordigt onder meer fabrikanten van wondbehandelingsmiddelen en compressietherapie. Wij zijn als Nefemed een van de initiatiefnemers en trekkers van het Wondplatform Nederland.

Met de oprichting van het Wondplatform willen wij bijdragen aan kwaliteitsverbetering van behandeling en kostenreductie in de wondzorg. De ambitie is de inzet van materialen te verbeteren (bijv. wondzorg), kennis en kunde over wonden, wondbehandeling en hetgeen de materialen bieden, te vergroten en daardoor effectiviteit en kosteneffectiviteit van behandelingen te bereiken.

Omdat in Nederland naar schatting 300.000 mensen te maken met een wond die niet vanzelf heelt en niet weten wat zij moeten doen, is er nog genoeg werk te doen. Met de juiste kennis bij professionals worden deze wonden herkend en worden deze patiënten beter en sneller behandeld. Met het Wondplatform streven wij vanuit Nefemed naar het in 2017 opleveren van een Kwaliteitsstandaard Complexe Wondzorg, die moet gaan bijdragen aan het bieden van een juiste behandeling door de juiste mensen met de best passende producten. Tevens wordt hard gewerkt aan een aanvaardbare standaard in bewijslast en keuzevrijheid voor behandelaar.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen. Je ontvangt automatisch via e-mail een bevestiging van jouw contactverzoek.

Keurmerkscan

Andere klantcases

Ledenonderzoek NVRA featured

Ledenonderzoek NVRA

De NVRA wil toegevoegde waarde blijven bieden voor haar leden en hoopt door middel van een ledenonderzoek…

Lees verder
data managen vereniging

Herpositionering VSR

Digitalisering en robotisering zijn aan een opmars bezig, ook in de schoonmaakbranche. Welke technische ontwikkelingen zijn dat,…

Lees verder
onafhankelijkheid keurmerk

Keurmerk voor NRTO

De NRTO overwoog al een poos een NRTO-keurmerk in te voeren omdat ze een sterkere kwaliteitspositie wilden…

Lees verder
data managen vereniging

Beheer SNA keurmerk

Vraag van de opdrachtgever was het beheer van het SNA-keurmerk waaronder wordt verstaan: beheer van register van…

Lees verder