Header circle
Circle

Wil je groeien, dan moet je los durven laten

RADI

Met de lancering van de website SAMwerkt.nl maken werknemers en werkgevers in de technische groothandel kennis meteen initiatief van SDITG om duurzame inzetbaarheid te bevorderen.

Wie is SDITG?
SDITG staat voor de Stichting Duurzame Inzetbaarheid voor de Technische Groothandel en wil duurzame inzetbaarheid van en voor de medewerkers/werknemers in de sector vergroten. 

Wat doet SDITG?
SDITG financiert en organiseert activiteiten die bijdragen aan het vergroten van het bewustzijn met betrekking tot duurzame inzetbaarheid van zowel werknemers als werkgevers. 

De uitdaging
Hoe zorg je er voor dat werknemers vandaag, maar ook morgen, met plezier willen werken en blijven werken? 

quote

Met de lancering van de website SAMwerkt.nl maken werknemers en werkgevers in de technische groothandel kennis meteen initiatief van SDITG om duurzame inzetbaarheid te bevorderen. 

SDITG, Stichting Duurzame Inzetbaarheid voor de Technische Groothandel 

ssfh-gekwalificeerd-personeel

Projectdetails

SAM is een initiatief van de Stichting Duurzame Inzetbaarheid voor de Technische Groothandel waarin sociale partners samenwerken. Om de 45.000 werknemers en ruim 1.800 ondernemingen die in de branche werkzaam zijn te helpen zich bewust te worden van het belang van duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid is een containerbegrip dat niet aanzet tot actie. Toch is het nodig dat werknemers èn werkgevers in de technische groothandel in beweging komen. Dat is best een uitdaging. Om ervoor te zorgen dat werknemers vandaag, maar ook morgen, met plezier willen werken en blijven werken. Daarom heeft SDITG ervoor gekozen gebruik te maken van de campagne SAM. SAM personifieert het belang van duurzame inzetbaarheid, zonder dit begrip te noemen. SAM geeft tips & tools. Voor werknemers, werkgevers en leidinggevenden. Werknemers kunnen bijvoorbeeld via tests vaststellen hoe fit ze zijn voor hun werk. Krijgen ze energie van hun werk of juist niet? Wat kunnen ze daar zelf aan doen? En leidinggevenden kunnen werken aan hun eigen kennis en vaardigheden zodat ze hun sleutelrol bij het continu verbeteren van de inzetbaarheid van hun medewerkers beter kunnen vervullen. Werkgevers kunnen met een scan nagaan waar hun bedrijf staat als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Zijn ze al begonnen of moeten ze nog van start? En wat is de volgende stap. SAM helpt, geeft raad, stelt vragen. En is nieuwsgierig. Daarom heeft SAM korte tests voor de werknemers, werkgevers en leidinggevenden samengesteld. De resultaten geven duidelijke tips en tools om samen aan de slag te gaan.

Naast de website SAMwerkt.nl en digitale nieuwsbrieven wordt intensief gebruik gemaakt van social media. Nieuw is dat ook gebruik wordt gemaakt van geotargeting om met name werknemers nog gerichter te kunnen bereiken. SAM is zich er van bewust dat duurzame inzetbaarheid niet in korte tijd bereikt is. Het is een langdurig proces waarbij SAM via een langjarige campagne onder de aandacht wordt gebracht.

 

Vanuit Wissenraet Van Spaendonck ondersteunen en begeleiden we het bestuur van SDITG bij besluitvorming. 

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen. Je ontvangt automatisch via e-mail een bevestiging van jouw contactverzoek.

Keurmerkscan

Andere klantcases

Ledenonderzoek NVRA featured

Ledenonderzoek NVRA

De NVRA wil toegevoegde waarde blijven bieden voor haar leden en hoopt door middel van een ledenonderzoek…

Lees verder
data managen vereniging

Herpositionering VSR

Digitalisering en robotisering zijn aan een opmars bezig, ook in de schoonmaakbranche. Welke technische ontwikkelingen zijn dat,…

Lees verder
onafhankelijkheid keurmerk

Keurmerk voor NRTO

De NRTO overwoog al een poos een NRTO-keurmerk in te voeren omdat ze een sterkere kwaliteitspositie wilden…

Lees verder
data managen vereniging

Beheer SNA keurmerk

Vraag van de opdrachtgever was het beheer van het SNA-keurmerk waaronder wordt verstaan: beheer van register van…

Lees verder