Header circle
Circle

Inrichting pool en projectbureau LPBSO

Sinds 1 juli 2017 is het recht op een second opinion op het advies van de bedrijfsarts opgenomen in de Arbeidsomstandighedenwet. Het verzoek aan Wissenraet van Spaendonck was om een pool op te zetten van bedrijfsartsen die de second opinions uitvoeren voor klanten van de bij OVAL, KoM en ZFB aangesloten arbodiensten en bedrijfsartsen.

Oval projectdetails

Projectdetails

De Landelijke pool bedrijfsartsen second opinion (LPBSO) is een uniek samenwerkingsverband tussen drie organisaties: OVALKoM en ZFB. De leden van deze organisaties vormen een grote groep van arbodiensten en zelfstandig werkende bedrijfsartsen. Zij zijn divers in omvang, werkwijze en klantenbestand. Allen ontvangen verzoeken van werknemers voor het uitvoeren van een second opinion door een bedrijfsarts. Via deze landelijke pool worden second opinions uitgevoerd door een team van 30 ervaren, gespecialiseerde bedrijfsartsen. Kwalitatief en onafhankelijk. Daarnaast ontwikkelt het projectbureau een landelijk informatiepunt voor vragen over de second opinion.

Om dit te realiseren heeft WVS op basis van heldere afspraken tussen de partijen in een samenwerkingsovereenkomst de processen uitgewerkt, een team van ervaren bedrijfsartsen samengesteld, een aparte website ontwikkeld en de begeleidende PR en communicatie uitgevoerd. De LPBSO wordt beheerd door een speciaal daarvoor ingericht projectsecretariaat.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen. Je ontvangt automatisch via e-mail een bevestiging van jouw contactverzoek.

Keurmerkscan

Andere klantcases

Ledenonderzoek NVRA featured

Ledenonderzoek NVRA

De NVRA wil toegevoegde waarde blijven bieden voor haar leden en hoopt door middel van een ledenonderzoek…

Lees verder
data managen vereniging

Herpositionering VSR

Digitalisering en robotisering zijn aan een opmars bezig, ook in de schoonmaakbranche. Welke technische ontwikkelingen zijn dat,…

Lees verder
onafhankelijkheid keurmerk

Keurmerk voor NRTO

De NRTO overwoog al een poos een NRTO-keurmerk in te voeren omdat ze een sterkere kwaliteitspositie wilden…

Lees verder
data managen vereniging

Beheer SNA keurmerk

Vraag van de opdrachtgever was het beheer van het SNA-keurmerk waaronder wordt verstaan: beheer van register van…

Lees verder