Header circle
Circle
data managen vereniging
SNF logo

Inrichten van een keurmerkstichting voor Stichting Normering Flexwonen

Door het inrichten van een keurmerkstichting voor SNF (Stichting Normering Flexwonen) heeft Wissenraet Van Spaendonck ervoor gezorgd dat de kwaliteit van de huisvesting van arbeidsmigranten is verbeterd.

Wie is SNF?
Stichting Normering Flexwonen is de stichting die het register beheert van ondernemingen die huisvesting voor arbeidsmigranten ter beschikking stellen. 

Wat doet SNF?
Door middel van de norm geeft SNF partijen die te maken hebben met de huisvesting van arbeidsmigranten de zekerheid dat deze huisvesting  op orde is.  

De uitdaging
Het inrichten van een keurmerkstichting voor de kwaliteit van huisvesting van arbeidsmigranten.

NVRA Projectdetails

Projectdetails

In 2012 waren er grote zorgen over de huisvesting van arbeidsmigranten. In de Nationale Verklaring Huisvesting Arbeidsmigranten werden destijds, door een brede coalitie van organisaties, afspraken gemaakt over de kwaliteit en de kwantiteit van de huisvesting. Eén van die afspraken was het oprichten van een onafhankelijk keurmerk voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

In 2013 werd Wissenraet Van Spaendonck gevraagd een kwartiermaker te leveren om bij alle belanghebbenden te inventariseren hoe dit keurmerk georganiseerd moest worden en welke rol de belanghebbende zou willen spelen. Daarna werd gevraagd de keurmerkstichting op te richten en het keurmerk in te richten en te beheren. Nu, 7 jaar later, zijn er 700 organisaties geregistreerd bij SNF en wordt er, naast het dagelijks bedienen van de klanten, gewerkt aan de doorontwikkeling van het keurmerk in 2021, met uitgebreidere inspecties en toevoeging van een aantal onderwerpen aan de norm.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen. Je ontvangt automatisch via e-mail een bevestiging van jouw contactverzoek.

Keurmerkscan

Andere klantcases

Ledenonderzoek NVRA featured

Ledenonderzoek NVRA

De NVRA wil toegevoegde waarde blijven bieden voor haar leden en hoopt door middel van een ledenonderzoek…

Lees verder
data managen vereniging

Herpositionering VSR

Digitalisering en robotisering zijn aan een opmars bezig, ook in de schoonmaakbranche. Welke technische ontwikkelingen zijn dat,…

Lees verder
onafhankelijkheid keurmerk

Keurmerk voor NRTO

De NRTO overwoog al een poos een NRTO-keurmerk in te voeren omdat ze een sterkere kwaliteitspositie wilden…

Lees verder
data managen vereniging

Beheer SNA keurmerk

Vraag van de opdrachtgever was het beheer van het SNA-keurmerk waaronder wordt verstaan: beheer van register van…

Lees verder