Arbeidsverhoudingen
Op zoek naar kennis en ervaring op het gebied van arbeidsverhoudingen in jouw branche? Wij helpen werkgevers en medewerkers verder naar een gezonde arbeidsmarkt.
Organisaties waarmee we samenwerken
Samenwerken aan goede arbeidsverhoudingen
Wij zijn al ruim 100 jaar actief met betrekkingen tussen werkgevers en medewerkers. Hierbij kun je denken aan ontwikkelingen en veranderingen in cao’s, AVV’s en flexibiliteit op de arbeidsmarkt. Relevante thema’s hierbij zijn voldoende gekwalificeerde medewerkers, duurzame inzetbaarheid en leven lang ontwikkelen, maar ook (individuele) arbeidsvoorwaardenvorming en beperking van risico’s die het gevolg zijn van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.
Deze thema’s maken we concreet voor het individu en het collectief zoals ondernemers, branches, O&O-fondsen en werkgevers- en werknemersorganisaties.
Diensten
Ondersteuning cao-onderhandelingen
Wil je nieuwe cao-onderhandelingen starten of lopen jouw cao-onderhandelingen spaak? Wij brengen cao-partijen bij elkaar en faciliteren de onderhandelingen tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en in sommige gevallen ook de overheid.
Projecten duurzame inzetbaarheid
Wil je voor jouw branche echt werk maken van duurzame inzetbaarheid? Onze projecten zijn gericht op het creëren van een gezond en veilig werkklimaat waarbinnen medewerkers met plezier kunnen werken aan hun ambities en zo inzetbaar blijven voor de branche. Wij zorgen ervoor dat deze projecten succesvol zijn door aansluiting te vinden bij wat ondernemers en medewerkers belangrijk vinden. We verzorgen het projectmanagement en helpen cao-partijen bij de formulering en realisatie van activiteiten. We kiezen uitvoerders, monitoren voortgang en verzorgen de communicatie naar de doelgroep.
Subsidietrajecten
Wil je opleidings- of ontwikkelingsbeleid uitvoeren? Het kan zijn dat hiervoor subsidies beschikbaar zijn. Vaak worden zulke projecten gedeeltelijk gefinancierd met geld van de Europese Unie, bijvoorbeeld door de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (MDIEU). Wij ondersteunen dergelijke subsidieaanvragen.
Instroom personeel
Wil je nieuwe medewerkers blijven aantrekken? Dan is het van belang dat (jonge) werknemers, herintreders en zijinstromers geïnteresseerd raken in jouw branche. Maar hoe doe je dat? Wij helpen je om jouw branche op de kaart te zetten, bijvoorbeeld door het initiëren van een imagocampagne of door het leggen van contacten met het (beroeps)onderwijs.
Arbeidsmarktontwikkelingen
MKB Banenmonitor
Salarischecker
Brancherapport Arbeid
Gerelateerde artikelen
Klantcases
WiZZ lanceert arbeidsmarktcampagne ‘Laat je enthousiasme werken’
CMHF Overheid zet zich in voor een sociaal veilige werkcultuur
SSFH op maat aan de slag met duurzame inzetbaarheid
Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?
Laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen.