Header circle
Circle
Beheer van het register SMHV
SMHV logo

Beheer van het register SMHV

Stichting Markering Houten Verpakkingen had behoefte aan beheer SMHV en het Handboek SMHV waaronder wordt verstaan: beheer van register van geregistreerde ondernemingen, beheer van het Handboek SMHV (controleprotocol waarop wordt gecontroleerd) en vertegenwoordigen van SMHV naar stakeholders toe zowel in het publieke als private domein. Wissenraet Van Spaendonck ondersteunde hen hierin.

Wie is SMHV?
De SMHV is onafhankelijk opgericht voor de uitbesteding van het Nederlandse markeringssysteem.

Wat doet SMHV?
SMHV geeft uitvoering aan het Markeringsprogramma in Nederland overeenkomstig de wereldstandaard Fytosanitaire Maatregelen Houten Verpakkingen (ISPM 15).

De uitdaging
Het beheer van SMHV en het Handboek SMHV.

Beheer het register logo
quote

In de loop der jaren is verder ondersteuning verleend bij het opstellen, beheren en wijzigen van het Handboek SMHV en de positionering van het markeringsprogramma.

SMHV

Oval projectdetails

Projectdetails

SMHV is in 2003 in opdracht van de Nederlandse overheid opgericht. De overheid werd geconfronteerd met de verplichting om de mondiale fytosanitaire standaard ISPM 15 in Nederland te implementeren. ISPM 15 stelt als eis dat de overheid toenadering zoekt tot de houten verpakkingsindustrie ten behoeve van het opzetten van een markeringssysteem in eigen land. De Nederlandse Emballage- en Palletindustrie Vereniging (EPV) heeft een hoge organisatiegraad en is representatief voor de houten verpakkingsindustrie. Gevolg was dat de EPV – sinds jarenlang klant van Wissenraet van Spaendonck – betrokken raakten bij de ontwikkeling van het Nederlands markeringsprogramma houten verpakkingen.

In goede samenwerking met overheid en houten verpakkingsindustrie hebben we gezorgd voor de oprichting in 2003 van SMHV, de inrichting van het register en het omzetten en verwerken van de internationale eisen van ISPM 15 in het controleprotocol Handboek SMHV. In de loop der jaren is verder ondersteuning verleend bij het opstellen, beheren en wijzigen van het Handboek SMHV en de positionering van het markeringsprogramma. Dit in samenwerking met verschillende stakeholders waaronder de NVWA, belanghebbende groeperingen in de keten van houten verpakkingen, certificatie-instellingen en de Raad voor Accreditatie met als doel een onderscheidend en kwalitatief markeringsprogramma neer te zetten in de branche.

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen. Je ontvangt automatisch via e-mail een bevestiging van jouw contactverzoek.

Keurmerkscan

Andere klantcases

Ledenonderzoek NVRA featured

Ledenonderzoek NVRA

De NVRA wil toegevoegde waarde blijven bieden voor haar leden en hoopt door middel van een ledenonderzoek…

Lees verder
Herpositionering

Herpositionering VSR

Digitalisering en robotisering zijn aan een opmars bezig, ook in de schoonmaakbranche. Welke technische ontwikkelingen zijn dat,…

Lees verder
Keurmerk voor NRTO

Keurmerk voor NRTO

De NRTO overwoog al een poos een NRTO-keurmerk in te voeren omdat ze een sterkere kwaliteitspositie wilden…

Lees verder
Beheer SNA keurmerk

Beheer SNA keurmerk

Vraag van de opdrachtgever was het beheer van het SNA-keurmerk waaronder wordt verstaan: beheer van register van…

Lees verder