Header circle
Circle
data en kpi verenigingen

Arbeidsmarktontwikkelingen in beeld

Brancheorganisaties hebben behoefte aan inzicht in relevante ontwikkelingen in branchespecifieke arbeidsvoorwaarden en arbeidsmarktontwikkelingen. Voor diverse (branche)verenigingen heeft Wissenraet Van Spaendonck daarom met het Brancherapport Arbeid belangrijke arbeidsmarktontwikkelingen in kaart gebracht.

quote

Samen werken aan slimme verbindingen noemen we dat.

Wissenraet Van Spaendonck

Oval projectdetails

Projectdetails

Voor diverse (branche)verenigingen brengen wij met het Brancherapport Arbeid belangrijke arbeidsmarktontwikkelingen in kaart. Denk daarbij aan relevante ontwikkelingen binnen de branche rondom branche specifieke arbeidsvoorwaarden en arbeidsmarktontwikkelingen, salarisontwikkeling, leeftijdsopbouw, verhouding vast/flex et cetera. Zo hebben Dactari, de landelijke dierenartsencoöperatie en ANKO, de Nederlandse brancheorganisatie voor kappers recent snel inzicht in actuele data gekregen.

Dactari gebruikt het brancherapport arbeid ten behoeve van het door Dactari te voeren CAO-overleg. ANKO benut de dataset met name om meer inzicht te krijgen in arbeidsmarktontwikkelingen en –verhoudingen in de branche. En ook met Actor en LTO Glaskracht zijn wij nu bezig om een op maat gesneden rapportage op te leveren. Van Spaendonck stelt het brancherapport arbeid samen op basis van geanonimiseerde salarisdata van zo’n 20% van het Nederlandse MKB. Dat betekent dan ook dat er geen dure onderzoeken aan ten grondslag hoeven te liggen, maar dat hier slim gebruik gemaakt kan worden van Big Data. Samen werken aan slimme verbindingen noemen we dat.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen. Je ontvangt automatisch via e-mail een bevestiging van jouw contactverzoek.

Keurmerkscan

Andere klantcases

Ledenonderzoek NVRA featured

Ledenonderzoek NVRA

De NVRA wil toegevoegde waarde blijven bieden voor haar leden en hoopt door middel van een ledenonderzoek…

Lees verder
data managen vereniging

Herpositionering VSR

Digitalisering en robotisering zijn aan een opmars bezig, ook in de schoonmaakbranche. Welke technische ontwikkelingen zijn dat,…

Lees verder
onafhankelijkheid keurmerk

Keurmerk voor NRTO

De NRTO overwoog al een poos een NRTO-keurmerk in te voeren omdat ze een sterkere kwaliteitspositie wilden…

Lees verder
data managen vereniging

Beheer SNA keurmerk

Vraag van de opdrachtgever was het beheer van het SNA-keurmerk waaronder wordt verstaan: beheer van register van…

Lees verder