Header circle
Circle
data managen vereniging

Herpositionering VSR

Digitalisering en robotisering zijn aan een opmars bezig, ook in de schoonmaakbranche. Welke technische ontwikkelingen zijn dat, wat zijn de innovaties, hoe beïnvloeden ze de werkprocessen in de schoonmaaksector en bovenal: wat zijn de gevolgen van die technische innovaties voor de mens in de branche: wat wordt de positie van de schoonmaker/schoonmaakster van de toekomst?

Wie is VSR?
De Vereniging Schoonmaak Research (VSR) is het onafhankelijke platform voor professioneel schoonmaken.

Wat doet VSR?
Als kennisinstituut voor alle marktpartijen op het gebied van schoonmaakonderhoud, streeft VSR al meer dan 40 jaar naar objectivering en professionalisering van het schoonmaakvak door middel van onderzoek, voorlichting en opleiding.

De uitdaging
Herpositionering van VSR.

Oval projectdetails

Projectdetails

Samen met VSR hebben we de afgelopen jaren aandacht besteed aan technologische ontwikkelingen. In 2015 hebben we voornamelijk ingezoomd op de invloed van robots en apps op de schoonmaakbranche. Dat gebeurde tijdens de VSR-Kennisdag die als doel heeft om kennis over de schoonmaakbranche over te dragen en uit te wisselen en om de aanwezigen te prikkelen. Dit jaar stond e-commerce en beïnvloeding van internetbezoekers tijdens de VSR-Kennisdag centraal. Voor 2018 willen we de mens centraal stellen; wat zijn de gevolgen van de technologische ontwikkelingen op de schoonmaakbranche: wat houdt duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de schoonmaakbranche in? Wordt de rol van de schoonmaker/schoonmaakster meer die van gastheer/-vrouw? Wordt hospitality nog belangrijker? Zet dagschoonmaak verder door en word daarmee de schoonmaker/schoonmaakster meer gezien als een collega van de medewerkers die werken in het gebouw dat wordt schoongemaakt?
Uitdagende vragen voor de toekomst waar we samen met VSR antwoorden op willen formuleren en diverse scenario’s voor willen opstellen.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen. Je ontvangt automatisch via e-mail een bevestiging van jouw contactverzoek.

Keurmerkscan

Andere klantcases

Ledenonderzoek NVRA featured

Ledenonderzoek NVRA

De NVRA wil toegevoegde waarde blijven bieden voor haar leden en hoopt door middel van een ledenonderzoek…

Lees verder
data managen vereniging

Herpositionering VSR

Digitalisering en robotisering zijn aan een opmars bezig, ook in de schoonmaakbranche. Welke technische ontwikkelingen zijn dat,…

Lees verder
onafhankelijkheid keurmerk

Keurmerk voor NRTO

De NRTO overwoog al een poos een NRTO-keurmerk in te voeren omdat ze een sterkere kwaliteitspositie wilden…

Lees verder
data managen vereniging

Beheer SNA keurmerk

Vraag van de opdrachtgever was het beheer van het SNA-keurmerk waaronder wordt verstaan: beheer van register van…

Lees verder