Header circle
Circle

Geslaagd symposium voor Firevaned

Firevaned

Gemeenten moeten ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Hiervoor geeft de gemeente thuis ondersteuning via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Firevaned heeft samen met VNG en Ieder(in) de Handreiking Inkoop Hulpmiddelen opgesteld, om bij te dragen aan goede inkoop van middelen door gemeenten. In oktober 2023 organiseerde Firevaned een symposium om de handreiking bij gemeenten onder de aandacht te brengen. 

Wie is Firevaned?
Firevaned is de branchevereniging voor aanbieders van revalidatie- en mobiliteitshulpmiddelen en bijbehorende dienstverlening 

Wat doet Firevaned?
Firevaned spant zich dagelijks in om maximale zelfstandigheid te bieden aan iedereen in Nederland met een beperking. Dat vraagt om hoge kwaliteitsstandaarden, goed en deskundig advies, een eerlijke prijs en een gegarandeerde service na levering.

De uitdaging
Soms krijgen gemeenten op korte termijn te maken met het aanbesteden van hulpmiddelen via de Wmo. Firevaned heeft samen met VNG en Ieder(in) de Handreiking Inkoop Hulpmiddelen opgesteld met als belang dat gemeenten op dezelfde wijze het inkoopbeleid voor hulpmiddelen toepassen. Hoe kunnen ze deze handreiking het beste onder de aandacht bij gemeenten brengen?

quote

Het was goed zichtbaar dat gemeenten en leveranciers van hulpmiddelen, leden van Firevaned, één gezamenlijk belang hebben, namelijk de cliënt.

Menno Tusschenbroek, directeur Firevaned

Projectdetails

In de hulpmiddelenbranche zijn veel verschillende organisaties actief. Zij hebben elk een eigen belang of aandachtsgebied waardoor samenwerking niet altijd vanzelfsprekend is. Daarom heeft Firevaned, samen met VNG en Ieder(in) gewerkt aan een handreiking. Met de Handreiking Inkoop Hulpmiddelen streven ze ernaar gemeenten te ondersteunen, zodat het inkoopproces van hulpmiddelen moeiteloos verloopt. Om de handreiking onder de aandacht van gemeenten te brengen, heeft Firevaned in oktober 2023 een symposium georganiseerd, waar ze zeer geslaagd op terugkijken. 

Ruim 70 deelnemers, vertegenwoordigd voor bijna 35 gemeenten, namen deel aan het symposium in Stadion Galgenwaard om meer te weten over deze handreiking. Zowel gemeenten die al werken met deze handreiking, als gemeenten die hier (nog) niet mee werken waren aanwezig. Tijdens het symposium werd goed zichtbaar dat gemeenten en leveranciers en de leden van Firevaned een gezamenlijk belang hebben: de cliënt. “Het belang van de cliënt staat bij alle partijen voorop en in dat kader is het ook belangrijk dat we elkaar helpen om het inkoopproces bij gemeenten soepel te laten verlopen”, vertelt Menno Tusschenbroek, directeur van Firevaned. 

Tijdens het symposium werd het belang van de Handreiking Inkoop Hulpmiddelen Wmo onder de aandacht gebracht en in deelsessies werd nog ingegaan op meerdere thema’s. Bij het uitwisselen van vragen en ervaringen op deze thema’s door de deelnemende gemeenten, bleek al snel dat één sessie te kort was. Daarom is de wens vanuit Firevaned om ééns in de twee jaar een terugkerend event te organiseren. Op deze manier blijft Firevaned, in samenwerking met NVG en Ieder(in), gemeenten tegemoetkomen.

Firevaned kijkt terug op een succesvol symposium. Een veelgehoorde uitsprak was ‘Bijzonder dat we dit samen kunnen doen’. En daar zijn ze als branchevereniging natuurlijk heel trots op.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen. Je ontvangt automatisch via e-mail een bevestiging van jouw contactverzoek.

Keurmerkscan

Andere klantcases

Ledenonderzoek NVRA featured

Ledenonderzoek NVRA

De NVRA wil toegevoegde waarde blijven bieden voor haar leden en hoopt door middel van een ledenonderzoek…

Lees verder
data managen vereniging

Herpositionering VSR

Digitalisering en robotisering zijn aan een opmars bezig, ook in de schoonmaakbranche. Welke technische ontwikkelingen zijn dat,…

Lees verder
onafhankelijkheid keurmerk

Keurmerk voor NRTO

De NRTO overwoog al een poos een NRTO-keurmerk in te voeren omdat ze een sterkere kwaliteitspositie wilden…

Lees verder
data managen vereniging

Beheer SNA keurmerk

Vraag van de opdrachtgever was het beheer van het SNA-keurmerk waaronder wordt verstaan: beheer van register van…

Lees verder