Header circle
Circle

Data als meerwaarde voor je leden

FEDA-FC
data en kpi verenigingen

De ondernemers in het netwerk van branchevereniging FEDA zien allerlei uitdagingen op zich afkomen. Hoe gaan ze hiermee om? Dat was voor FEDA dé reden om voor haar leden het FEDA Business Intelligence Portal te ontwikkelen.

Wie is FEDA
FEDA is hét Nederlandse ondernemersplatform in de aandrijf- en automatiseringstechniek. Het motto van FEDA is ‘Boost your business’, waarbij leden een netwerk, informatie en inspiratie worden geboden.

Wat doet FEDA
Door de onderlinge kennisuitwisseling via de branchevereniging, draagt FEDA bij aan het bedrijfssucces van de leden, die werkgelegenheid bieden aan 12.000 werknemers en een totale jaaromzet realiseren van ruim 3 miljard euro.

De uitdaging
Inzicht is het begin van de oplossing, en het gebruik van data maakt dit meetbaar. Voor FEDA was het de uitdaging om de leden op een makkelijke en praktische manier toegang te geven tot data, en deze data bespreekbaar te maken.

Projectdetails

“Welke impact heeft de krapte op de arbeidsmarkt op mijn bedrijfsvoering?” “Wat zijn mijn margekillers?” “En welke risico’s zitten er in mijn logistieke operatie?”

Dit zijn zomaar enkele vragen waar veel ondernemers mee kampen. Het gebruik van data maakt dit meetbaar. Business intelligence geeft bedrijven inzicht in kansen en bedreigingen. En met de juiste informatie maakt een ondernemer de stap naar een organisatie die het stuur stevig in handen heeft.

Dat was voor branchevereniging FEDA dé reden om voor haar leden het FEDA Business Intelligence Portal en een compleet pakket van diensten op het gebied van data te ontwikkelen. Een BI-specialist ondersteunt FEDA om daar een praktische en multimediale invulling aan te geven.

FEDA BI Portal

Het FEDA BI (Business Intelligence) Portal is de centrale landingsplaats waar leden informatie over de laatste ontwikkelingen en trends binnen de sector vinden. Vrijwel dagelijks wordt het portal geactualiseerd door de BI-specialist, zodat alle belangrijke data voor leden online beschikbaar zijn. De informatie komt vanuit verschillende bronnen, zoals Nevi en Oxford Economics, en worden frequent bijgewerkt. Het portal is een visueel sterke online omgeving dat leden mogelijkheden biedt om zelf data te selecteren of te exporteren voor specifieke inzichten.

BI als centraal thema in de ledencommunicatie

In een maandelijkse BI-nieuwsbrief worden leden op de hoogte gebracht van het verschijnen van de nieuwste rapporten en economische cijfers in het FEDA BI Portal. Verder neemt de BI-specialist de laatste economische en sectorontwikkelingen met de leden door tijdens een item in het FEDA Journaal, dat elk kwartaal online wordt uitgezonden.

Bewustwording datagedreven werken

FEDA staat als ondernemersplatform in de aandrijf- en automatiseringstechniek voor een sterke, groeiende sector. Ondanks deze groei, zijn verandering en een kritische blik constant nodig. Successen uit het verleden zijn namelijk geen garantie voor de toekomst. Doordat nieuwe generaties in de directie van lidbedrijven plaatsnemen, ontstaat ook een groeiende behoefte aan concrete data. FEDA ziet het om die redenen als een belangrijke taak om haar leden voor te lichten en bewust te maken van de voordelen van datagedreven werken, en doet dat – naast het voor alle leden toegankelijke FEDA BI Portal – ook in de vorm van een individuele dienst: de FEDA BI Quickscan.

Met de FEDA BI Quickscan worden de specifieke vragen vooropgesteld die FEDA-leden hebben voor hun eigen onderneming. Door de aanwezige data te inventariseren en te analyseren, probeert het team van FEDA samen met de ondernemer tot nieuwe inzichten te komen. Aanbevelingen worden gedaan hoe de ondernemer zijn organisatie datagedreven kan maken én houden. 

De branchevereniging als ‘business navigator’

FEDA heeft met haar BI-diensten en -tools een brug geslagen naar de leden, die gewaardeerd worden en veelgebruikt zijn. De branchevereniging speelt daardoor een rol als ‘business navigator’, deelt kennis en inspireert leden om aan de slag te gaan met datagedreven werken.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen. Je ontvangt automatisch via e-mail een bevestiging van jouw contactverzoek.

Keurmerkscan

Andere klantcases

Ledenonderzoek NVRA featured

Ledenonderzoek NVRA

De NVRA wil toegevoegde waarde blijven bieden voor haar leden en hoopt door middel van een ledenonderzoek…

Lees verder
data managen vereniging

Herpositionering VSR

Digitalisering en robotisering zijn aan een opmars bezig, ook in de schoonmaakbranche. Welke technische ontwikkelingen zijn dat,…

Lees verder
onafhankelijkheid keurmerk

Keurmerk voor NRTO

De NRTO overwoog al een poos een NRTO-keurmerk in te voeren omdat ze een sterkere kwaliteitspositie wilden…

Lees verder
data managen vereniging

Beheer SNA keurmerk

Vraag van de opdrachtgever was het beheer van het SNA-keurmerk waaronder wordt verstaan: beheer van register van…

Lees verder