Header circle
Circle
onafhankelijkheid keurmerk

Keurmerk voor NRTO

De NRTO overwoog al een poos een NRTO-keurmerk in te voeren omdat ze een sterkere kwaliteitspositie wilden innemen in de markt en richting stakeholders. Maar in het verleden was het lastig gebleken om iedereen op één lijn te krijgen. Toen ze het in 2014 concreet wilden gaan maken hebben ze de hulp van WVS ingeroepen omdat ze deze specifieke kennis niet in huis hadden.

Wie is NRTO?
De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) is een vereniging voor particuliere opleidingsinstituten.

Wat doet NRTO?
De NRTO heeft een belangrijke rol bij het op de agenda zetten van particulier opleiden in Nederland.

De uitdaging
Het opzetten en invoeren van een keurmerk met als doel het innemen van een sterkere kwaliteitspositie in de markt en richting stakeholders.

Oval projectdetails

Projectdetails

Allereerst is door WVS met de kwaliteitscommissie besproken op welke pijlers (onderwerpen) het keurmerk moest toezien. Waar zitten de belangrijkste risico’s en pijnpunten in de dienstverlening? Die moeten met een keurmerk worden afgedekt. Na akkoord door de ALV, zijn die pijlers verder uitgewerkt door de commissie met hands-on ondersteuning van WVS tot een concrete set van keurmerkeisen. Ook over de specifieke groepen binnen de NRTO is toen nagedacht evenals over toetsmethodiek en de verbinding met CRKBO. Dat alles is weer voorgelegd aan de ALV. De leden gingen akkoord met de echte uitwerking en introductie van het keurmerk en dat was het sein voor de detailuitwerking van de checklist, de beschrijving van regels voor aanmelding, uitvoering audit, oplossen tekortkomingen etc, de onderhandelingen met de certificerende instelling, het beoordelen vrijstellingen, het formuleren van overgangsregelingen, de pr-acties binnen de vereniging. Hierbij is geput uit ervaringen die WVS bij andere klanten had opgedaan en die is gecombineerd met de kennis bij de NRTO in huis. Dit heeft geleid tot de lancering van het keurmerk op 1 juli 2016.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen. Je ontvangt automatisch via e-mail een bevestiging van jouw contactverzoek.

Keurmerkscan

Andere klantcases

Ledenonderzoek NVRA featured

Ledenonderzoek NVRA

De NVRA wil toegevoegde waarde blijven bieden voor haar leden en hoopt door middel van een ledenonderzoek…

Lees verder
data managen vereniging

Herpositionering VSR

Digitalisering en robotisering zijn aan een opmars bezig, ook in de schoonmaakbranche. Welke technische ontwikkelingen zijn dat,…

Lees verder
onafhankelijkheid keurmerk

Keurmerk voor NRTO

De NRTO overwoog al een poos een NRTO-keurmerk in te voeren omdat ze een sterkere kwaliteitspositie wilden…

Lees verder
data managen vereniging

Beheer SNA keurmerk

Vraag van de opdrachtgever was het beheer van het SNA-keurmerk waaronder wordt verstaan: beheer van register van…

Lees verder