Maatregelen en toelichting op de Wet arbeidsmarkt in Balans

Header circle
Circle
arbeidsmarkt

Op 1 januari treedt de WAB in werking en veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag. Zo gaan werkgevers vanaf 1 januari een lagere WW-premie betalen voor werknemers met een vast contract en krijgen payrollwerknemers een betere rechtspositie en arbeidsvoorwaarden.

Het kabinet wil het voor werkgevers aantrekkelijker maken om werknemers in vaste dienst te nemen. Dit wil zij bereiken door verschillen in kosten en risico’s tussen vaste en flexibele contracten te verminderen. Op die manier worden werkgevers minder huiverig om werknemers een vast contact aan te bieden. Daarnaast wil het kabinet dat werknemers met flexibele contracten meer zekerheid in werk en inkomen krijgen. Tegelijkertijd moet flexwerk mogelijk blijven waar dat nodig is. Bijvoorbeeld om in te kunnen spelen op een veranderende arbeidsmarkt.

In deze whitepaper gaan we in op de belangrijkste maatregelen van en toelichting op de Wet arbeidsmarkt in Balans.

Download deze Whitepaper

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kennisbank
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Over ons

Wij zijn Wissenraet Van Spaendonck. Een no-nonsense organisatie met hart voor jouw collectief, vereniging of belangenorganisatie. Met bijna 100 jaar ervaring in (project-) management, advies en ondersteuning. Van contributiefactuur of ledenevent tot positioneringsvraagstukken en alliantievorming. Voor branche- en beroepsorganisaties, werkgeversverenigingen en paritaire stichtingen, platformen en tijdelijke coalities, project- of issuemanagement.

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Webinar

Meer weten over het starten
van een beroepsregister?
24 september 10.00-11.00 uur

Header circle
Circle