Hoe trek je jonge talenten aan?

Header circle
Circle

Het aantal openstaande vacatures is hoger dan ooit en de krapte op de arbeidsmarkt houdt nog wel even aan door de stijgende vergrijzing de aankomende jaren. De jeugd is de toekomst, maar hoe trek je die als branchevereniging of beroepsvereniging aan?

Neem het tekort aan doktersassistenten. Veel jongeren kiezen ervoor om door te studeren na de opleiding voor doktersassistent. Een oplossing voor het tekort is het inzetten van zij-instromers. Er werd een pilot opgezet om meer stageplekken voor zij-instromers te creëren. Het enthousiasme vanuit huisartsenpraktijken was er al, maar het daadwerkelijk realiseren van de stageplekken bleek lastig. Daarom is er draaiboek opgesteld om praktijken te ondersteunen bij het opzetten van stageplekken.

Benieuwd hoe je dit probleem nog meer kunt aanpakken? Lees het hele artikel over hoe de jeugd de toekomst is.

Over ons

Wij zijn Wissenraet Van Spaendonck. Een no-nonsense organisatie met hart voor jouw collectief, vereniging of belangenorganisatie. Met bijna 100 jaar ervaring in (project-) management, advies en ondersteuning. Van contributiefactuur of ledenevent tot positioneringsvraagstukken en alliantievorming. Voor branche- en beroepsorganisaties, werkgeversverenigingen en paritaire stichtingen, platformen en tijdelijke coalities, project- of issuemanagement.

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!