Datascience zet jouw branche in beweging

1
2 min

Datascience zet jouw branche in beweging

data managen vereniging

De Datascience-specialisten van Van Spaendonck helpen ondernemers en branches dagelijks met het oplossen van de vragen die ze hebben, en het voorspellen van de toekomst. Ze maken daarbij gebruik van een uitgebreid dataplatform, met een scala aan tools en informatiebronnen die ze binnen de Van Spaendonck Groep kunnen inzetten. Wat kunnen brancheverenigingen met die data?

Inzicht krijgen in arbeidsmarkt en trends

Op basis van data bieden de datascience-specialisten inzichten in de arbeidsmarkt en bijbehorende trends, waarop brancheverenigingen én individuele ondernemers direct kunnen acteren. Wil je bijvoorbeeld weten welke gevolgen de leeftijdsopbouw heeft voor jouw branche in de komende tien jaar? Dankzij de data die Van Spaendonck voor meer dan 100.000 werkgevers verwerkt, kunnen zij dat voor jou voorspellen.

Ook kunnen deze specialisten analyseren welke problematiek in jouw specifieke branche speelt, doordat wij dagelijks talloze vragen van ondernemers uit uiteenlopende sectoren beantwoorden. Met die informatie in de hand, kan je als branchevereniging sneller inspelen op wat er leeft bij jouw leden.

Van data naar strategie gaan

Dat zijn voorbeelden van brede onderzoeken, waarbij we gebruikmaken van alle datamiddelen die we kunnen inzetten. Maar natuurlijk kan Wissenraet Van Spaendonck ook verenigingen helpen met het in kaart brengen van de behoeften of de tevredenheid van leden in specifieke brancheanalyses of ledentevredenheidsonderzoeken. De resultaten kunnen we zelfs afzetten ten opzichte van andere branches, waardoor je een beeld krijgt hoe goed jouw sector het doet. Samen analyseren we daarna de uitkomsten, en bepalen we een strategie om voorbereid te zijn op de toekomst.

Het stuur in handen houden met data

Met de juiste informatie kom je verder en neem je het stuur steviger in handen. En dat is geen overbodige luxe in tijden dat je wordt geconfronteerd met vraagstukken die je nog niet eerder aan de hand had. Oude werkwijzen konden de afgelopen jaren in de prullenbak. Nieuwe businessmodellen zijn plotseling opgekomen. En sectoren die niet meegingen in verandering, zijn verdwenen. Een feitelijke onderbouwing is vandaag de dag nóg crucialer geworden om ook morgen te kunnen groeien.

In dit artikel:

Over ons

Rinke van Vliet is sinds 2021 werkzaam als Verenigingsmanager bij Wissenraet van Spaendonck. Voor de teams Arbeidsverhoudingen en Werk & Gezondheid adviseert hij besturen, commissies en leden van verenigingen over de arbeidsmarkt en arbeidsverhoudingen. Vanuit een zowel juridische als bedrijfskundige achtergrond ondersteunt Rinke samenwerkingsverbanden bij uiteenlopende vraagstukken en ontwikkelingen. Tijdens zijn opleiding is Rinke actief geweest bij meerdere verenigingen en heeft hij stage gelopen bij de Rechtbank Noord-Holland.

Blijf op de hoogte van de laatste info

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!