Hoe trek je jonge talenten aan?

Header circle
Circle

Het aantal openstaande vacatures is hoger dan ooit en de krapte op de arbeidsmarkt houdt nog wel even aan door de stijgende vergrijzing de aankomende jaren. De jeugd is de toekomst, maar hoe trek je die als branchevereniging of beroepsvereniging aan?

Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg denkt goed na over hun arbeidsmarktbeleid en communicatie. Roel Fransen, accountmanager arbeidsverhoudingen bij Wissenraet Van Spaendonck dacht met ze mee. Als starter op de arbeidsmarkt wil je graag weten of een organisatie toekomstbestendig is, zijn er bijvoorbeeld voldoende doorgroeimogelijkheden?

Neem het tekort aan doktersassistenten. Veel jongeren kiezen ervoor om door te studeren na de opleiding voor doktersassistent. Een oplossing voor het tekort is het inzetten van zij-instromers. Er werd een pilot opgezet om meer stageplekken voor zij-instromers te creëren. Het enthousiasme vanuit huisartsenpraktijken was er al, maar het daadwerkelijk realiseren van de stageplekken bleek lastig. Daarom is er draaiboek opgesteld om praktijken te ondersteunen bij het opzetten van stageplekken.

Soms is er een cultuurverandering nodig om een branche aantrekkelijk te maken voor jongeren. Dit vraagt om een vernieuwende blik van zowel de praktijken als scholen.

Benieuwd naar meer inzichten en oplossingen?

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!