Kwaliteit voorop stellen dmv een keurmerk

Header circle
Circle
Kwaliteit

De stelling: “Het OSB-Keurmerk leidt tot meer kwaliteit”.

Ik kan deze stelling zeker onder­schrijven”, zegt Roland Huisman, directeur van de Stichting Normering Arbeid (SNA). “Het OSB-Keurmerk is een stevig Keurmerk, met drie belangrijke pijlers: de SNA-norm, de Code Verantwoordelijk Marktgedrag en een aantal schoonmaak­specifieke eisen. Met dit Keurmerk wil OSB haar leden beter positioneren in de markt, door de kwaliteitsgedachte leidend te laten zijn. Ik vind het zeer positief dat OSB heeft gekozen voor zo’n stevig Keurmerk en niet voor een verwaterde versie om alle leden binnenboord te houden. Doordat de SNA-norm onderdeel is van het Keurmerk, worden er strakke eisen gesteld aan onder meer de loonadministratie en de personeels- en financiële administratie. Opdrachtgevers weten daardoor dat ze te maken hebben met een betrouwbaar schoonmaakbedrijf. Er vinden ook regelmatig controles plaats door onafhankelijke, geaccrediteerde controle-instellingen.

Dat beperkt de risico’s voor ketenaansprakelijk­heid voor opdrachtgevers. Zij hoeven niet bang te zijn dat plots de Belastingdienst op de stoep staat. Bijvoorbeeld omdat een schoonmaakbedrijf zijn loon- of btw-heffing niet heeft afgedragen of mensen in dienst heeft die niet in Nederland mogen werken.

Momenteel heeft de SNA-norm ruim honderd elementen. Als er afwijkingen worden geconstateerd, dan kunnen dat ‘minor’ of ‘major’ tekortkomingen zijn. Bij kleine afwijkingen krijgt het desbetreffende schoonmaakbedrijf de kans om dat recht te zetten. Bij grote afwij­kingen kan het Keurmerk worden ingetrokken. Het gevolg is dat OSB-lidbedrijven scherp worden gehouden en de kwaliteit verbetert. Met dit Keurmerk zet de schoonmaaksector zichzelf neer als een professionele sector. De keus om kwaliteit voorop te stellen, valt zeer te waarderen.”

Bron: OSB Inzicht

Het bureau is ondergebracht bij Wissenraet Van Spaendonck.

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!