Bijdragen aan verbetering kwaliteit van wondzorg in Nederland

Nefemed

Vraag van de opdrachtgever

Wondbehandelingsmaterialen worden onvoldoende maatschappelijk en financieel gewaardeerd. Op welke wijze kan Nefemed borgen dat de toegevoegde waarde van de inzet van de juiste materialen (financieel) gewaardeerd wordt, door de juiste behandelaar ingezet, bij de juiste diagnose gekozen.

Het project

Wissenraet Van Spaendonck behartigt al 30 jaar de belangen voor de leden van de brancheorganisatie Nefemed. Deze brancheorganisatie vertegenwoordigt onder meer fabrikanten van wondbehandelingsmiddelen en compressietherapie. Wij zijn als Nefemed een van de initiatiefnemers en trekkers van het Wondplatform Nederland.
Met de oprichting van het Wondplatform willen wij bijdragen aan kwaliteitsverbetering van behandeling en kostenreductie in de wondzorg. De ambitie is de inzet van materialen te verbeteren (bijv. wondzorg), kennis en kunde over wonden, wondbehandeling en hetgeen de materialen bieden, te vergroten en daardoor effectiviteit en kosteneffectiviteit van behandelingen te bereiken.
Omdat in Nederland naar schatting 300.000 mensen te maken met een wond die niet vanzelf heelt en niet weten wat zij moeten doen, is er nog genoeg werk te doen. Met de juiste kennis bij professionals worden deze wonden herkend en worden deze patiënten beter en sneller behandeld. Met het Wondplatform streven wij vanuit Nefemed naar het in 2017 opleveren van een Kwaliteitsstandaard Complexe Wondzorg, die moet gaan bijdragen aan het bieden van een juiste behandeling door de juiste mensen met de best passende producten. Tevens wordt hard gewerkt aan een aanvaardbare standaard in bewijslast en keuzevrijheid voor behandelaar.

Meer weten over: Bijdragen aan verbetering kwaliteit van wondzorg in Nederland?
Neem dan contact op met één van onze medewerkers