Marieke Bendeler

Verenigingsmanager

Header circle
Circle

Marieke Bendeler is directeur van Firevaned, de branchevereninging voor mobiliteitshulpmiddelen. Hiernaast is ze verantwoordelijk voor StiR, de stichting die het register voor coaches en professioneel begeleiders beheert en heeft ze SKIN, het register voor schoonheidsspecialisten, samen met haar collega’s van Wissenraet van Spaendonck opgezet. Enige jaren is Marieke secretaris voor StAr geweest (Stichting Audicienregister) en heeft geruime tijd gewerkt voor Nefemed, de Nederlandse Federatie van producenten, importeurs en handelaren van medische productenhulpmiddelen.

Marieke was jaren verantwoordelijk voor de lobby voor de branche kinderopvang en is als hoofd van de strategische beleidsafdeling verantwoordelijk geweest voor grote wijzigingen in het stelsel van de kinderopvang. Door deze jarenlange ervaring, kan met recht gezegd worden dat Marieke een expert is als verenigingsmanager, beïnvloeder van (strategische) processen en een goed inzicht heeft in de verschillende belangen.

Marieke heeft bijna 20 jaar (verenigings)management ervaring. Haar sterke kanten liggen in het snel doorgronden van behoeften en wensen van verenigingen en haar leden. Deze behoeften omzetten naar strategische beleidsvoering en in de rest van het veld implementeren ligt hierbij in het verlengde. Het maken van een (praktische) analyse van bestaande knelpunten en deze in het belang van de sector oppakken is een van de expertises van Marieke. Hiernaast is zij sterk in het begeleiden van verenigingen in crisissituaties en treedt zij regelmatig op als woordvoerder namens haar klanten.

Marieke Bendeler

Kom in contact met Marieke Bendeler

013 594 41 17

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.