Jos Wesselink

Associate Partner

Header circle
Circle

In zijn advieswerk richt Jos Wesselink zich doorgaans op verandertrajecten en strategische verbeteragenda’s voor samenwerkingsverbanden en eventuele inrichtingsvraagstukken die daaruit volgen. Het vergroten van ondernemerschap, innovatie en toegevoegde waarde voor branche- en beroepsorganisatie én de leden zijn daarbij drijfveren. Naast deze praktijkfocus draagt hij als docent (sinds 2001) en programmaleider (sinds 2017) van de Academie voor Verenigingsmanagement (Nyenrode University) tevens actief bij aan de theoretische onderbouwing van het vak verenigingsmanagement.

Sinds 2018 is Jos voorzitter van branchevereniging Gebouwschil Nederland (gespecialiseerde aannemerij). Als adviseur, (interim)directeur of onafhankelijk voorzitter is hij branche- en beroepsorganisaties behulpzaam bij hun strategische ontwikkeling en beschikt daarbij over circa 25 jaar praktijkervaring opgedaan in circa 100 nationale en internationale branche- en beroepsorganisaties. Als directeur heeft hij 10 jaar leiding gegeven aan de brancheorganisatie van de Nederlandse tapijtindustrie (destijds wereldwijd derde productieland en tweede exporteur) en leidde als voorzitter/directeur 8 jaar de brancheorganisatie van projectinrichters met hun keurmerk.

Jos schreef samen met Leo de Boer het boek ‘De vereniging de baas’ met meer dan 500 praktische tips voor de verenigingsprofessionals en –bestuurders en publiceert regelmatig in vakbladen op het gebied van verenigingsmanagement.

Jos Wesselink

Kom in contact met Jos Wesselink

06 21575878

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.