Header circle
Circle

Verduidelijking van systeem en beleid helpt gekwalificeerde coaches

In Nederland is er geen wettelijke bescherming of specifieke regelgeving om jezelf ‘coach’ te noemen. Hierdoor kunnen mensen met verschillende achtergronden en ervaringen zich als coach presenteren. Om de kwaliteit van coaching in Nederland te borgen, is in 2010 Stichting Registratie, kortweg StiR, opgericht. 

Wie is StiR?
StiR is een onafhankelijke stichting die de beroepsregistraties en het register van coaches, teamcoaches en organisatiecoaches in Nederland beheert. StiR staat voor onafhankelijkheid en kwaliteit. Niet alleen van de aangesloten professionals, maar ook van de opleiders. Alle coaches in het register voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van StiR. 

Wat doet StiR?
Het uitgangspunt van StiR is dat begeleiding de sleutel is tot persoonlijke groei, professioneel succes en persoonlijk welzijn. De missie is eenvoudig maar krachtig: streven naar het bevorderen van de professionaliteit en kwaliteit van coaches in Nederland. Omdat iedereen recht heeft op hoogwaardige begeleiding om hun volledig potentieel te bereiken. 

 

De uitdaging
Voor de accreditatie van scholing en de (her)registratie van coaches maakt StiR gebruik van het online platform PE-online. De inrichting van PE-online voldeed niet meer aan de wensen van StiR en de aangesloten coaches. Daarnaast waren de reglementen van StiR aan een update toe. 

quote

Een kritische evaluatie van de StiR reglementen & procedures en van het registratiesysteem PE-online, heeft geleid tot waardevolle verbeteringen.

Rob Kuppens, Verenigingsmanager van StiR – Stichting Registratie.

Projectdetails

StiR staat voor een hoge kwaliteit van coaching in Nederland. Het register biedt coachees en opdrachtgevers een openbaar overzicht van geregistreerde professionals. Om dit te faciliteren, werkt StiR samen met PE-online, een digitaal platform voor de accreditatie van scholing en de registratie en herregistratie van coaches. 

Wat houdt PE-online in?
PE staat voor permanente registratie en wordt bijgehouden in PE-online. In PE-online heeft elke coach een eigen dossier waar in één oogopslag de actuele status van de registratie te zien is en het aantal behaalde punten en de benodigde punten voor herregistratie.

Livegang PE-online
Sinds de livegang van PE-online in 2021 kwam een aantal beperkingen en onduidelijkheden aan het licht. Deze hadden betrekking op de gebruiksvriendelijkheid van het platform en op de eisen voor herregistratie van coaches.  Daarom heeft StiR de eisen voor herregistratie verhelderd en PE-online vereenvoudigd, waardoor de herregistratie eisen nu logischer aansluiten bij de manier van verwerking in PE-online.  

Vernieuwde versie
De lancering van de nieuwe versie van PE-online bood meteen de gelegenheid om niet alleen technische verbeteringen door te voeren, maar ook om de reglementen en verschillende procedures van StiR te herzien. Zo is de technische verbetering van PE-online hand in hand gegaan met enkele beleidsveranderingen. Hierdoor is het herregistratieproces nu efficiënter en gebruiksvriendelijker. 

StiR en PE-online: Samenwerken aan kwaliteit en professionaliteit.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen. Je ontvangt automatisch via e-mail een bevestiging van jouw contactverzoek.

Keurmerkscan

Andere klantcases

Ledenonderzoek NVRA featured

Ledenonderzoek NVRA

De NVRA wil toegevoegde waarde blijven bieden voor haar leden en hoopt door middel van een ledenonderzoek…

Lees verder
data managen vereniging

Herpositionering VSR

Digitalisering en robotisering zijn aan een opmars bezig, ook in de schoonmaakbranche. Welke technische ontwikkelingen zijn dat,…

Lees verder
onafhankelijkheid keurmerk

Keurmerk voor NRTO

De NRTO overwoog al een poos een NRTO-keurmerk in te voeren omdat ze een sterkere kwaliteitspositie wilden…

Lees verder
data managen vereniging

Beheer SNA keurmerk

Vraag van de opdrachtgever was het beheer van het SNA-keurmerk waaronder wordt verstaan: beheer van register van…

Lees verder