Zoek binnen onze kennisbank

Naar bijvoorbeeld documenten, whitepapers, publicaties

Introductie richtlijn in het StAr-keurmerk
Frank Peusen

artikel

Collega Frank Peusen introduceert met Stichting Audicienregister een nieuwe richtlijn in het StAr-keurmerk voor wat betreft het risico bij het maken van oorafdrukken.

Het StAr-keurmerk staat voor veiligheid en vertrouwen. Na een klacht over het aanmeten van zwemdopjes, vanuit het handboek gezien een bijproduct, heeft StAr de normen van het keurmerk herzien.

Aanleiding

Voor het maken van oordoppen bij een normaal oor, waarmee in deze context een oor zonder verhoogd risico wordt bedoeld, was delegeren nooit een probleem. Een goeie instructie was voldoende als het volwassenen betrof met een normale anatomie van het oor en de gehoorgang en kinderen met een normale anatomie van het oor en de gehoorgang zonder trommelvliesbuisjes. Er lijkt misschien een groot verschil te zijn in het maken van afdrukken bij volwassenen of bij kinderen, maar volgens de ervaringsdeskundigen ligt het grootste verschil in de psychologische benadering van de kinderen. Een doemscenario waarbij schade ontstaat komt zelden voor, maar áls het voorkomt heeft het een uitermate ingrijpend effect op de betrokkenen.

Download het hele artikel (rechts op deze pagina), gepubuliceerd in Audiciens.

Meer weten over: Introductie richtlijn in het StAr-keurmerk?
Neem dan contact op met één van onze medewerkers

Download publicatie

2019-11/2191991-audiciens-wvoorjaar-gesleept-002-.pdf pdf