Brench
Ledentevredenheidsonderzoek

Een ledentevredenheidsonderzoek geeft inzicht in wat jouw leden willen en wat de sterke en ontwikkelpunten van jouw vereniging zijn. De uitkomsten zijn te gebruiken voor ledenbehoud en ledenwerving en kunnen gebruikt worden om de vereniging toekomstbestendig te maken.

Header circle
Circle

Organisaties waarmee we samenwerken

OVAL
EPV
BBN
VSR
Klachtregeling
Hibin

Waarom een ledentevredenheidsonderzoek?

  • Het behouden van leden
    Onderzoek regelmatig wat er speelt onder de leden en wat hun wensen en behoeften zijn. Op die manier kun je de leden het beste behouden.
  • Het aantrekken van nieuwe leden
    Tevreden leden zijn het beste visitekaartje voor een vereniging. Ze kunnen een positieve bijdrage leveren aan het werven van nieuwe leden.
  • Toekomstbestendigheid van de vereniging
    Met behulp van de resultaten van het ledentevredenheidsonderzoek kunnen beleidsplannen en koersveranderingen onderbouwd worden, ook naar de leden toe.
Communitymanagement Wissenraet Van Spaendonck

"Wij als brancheorganisatie in de bouw wilden graag een ledenonderzoek houden om te bepalen waar we als vereniging stonden. Daarin hebben we in Brench als uitvoerend bureau een goede partner gevonden. Met name de manier waarop er tijdens het onderzoek is samengewerkt, is goed bevallen. Er is goed geluisterd naar onze wensen en er is goede aanvullende inbreng geweest vanuit Brench. De presentatie van de opgeleverde resultaten overtrof onze verwachting; zeer duidelijk, speels én goed leesbaar. Hier kunnen we zeker goed mee verder; en we gebruiken de resultaten om ons beleid de komende jaren verder vorm en richting te geven."

R.F. Houbaer, Secretaris Gebouwschil Nederland

Kies het onderzoek dat bij jouw vereniging past

We bieden verschillende opties binnen het ledentevredenheidsonderzoek aan. Afhankelijk van het aantal respondenten en vragen kies je het onderzoek dat bij jouw vereniging past. Wil je ook adviesuren en een segmentatie van de resultaten? Kies dan voor een onderzoek op maat. 

Een onderzoek bestellen gaat heel gemakkelijk! Klik hieronder op ‘bestel nu jouw onderzoek’ en maak je wensen kenbaar per e-mail. Accordeer vervolgens de vragenlijst en zet het onderzoek uit.

Bestel en start jouw onderzoek

Al meer dan 200 landelijke verenigingen maken gebruik van onze onderzoekstool Brench. Door deze groeiende database zijn wij in staat betrouwbare vergelijkingen te maken met andere verenigingen. Hierdoor kunnen wij kwalitatieve en praktische onderzoeken aanbieden en is segmentatie op bijvoorbeeld branche of ledenaantallen mogelijk. 

Neem voor meer informatie contact met ons op of bestel direct een onderzoek. 

Een greep uit onze andere diensten voor betere samenwerkingen

Communitymanagement

Klachtmanagement

Vereniging 3.0