Zoveel mogelijk werkenden in loondienst

Header circle
Circle

Het kabinet wil zelfstandig werkend Nederland zoveel mogelijk zekerheid bieden. Maar willen alle werkenden dat zelf wel?

Het ideaal van een vaste baan krijgt weer een impuls. Tenminste, als het aan het kabinet ligt. Meer mensen in loondienst, geen nulurencontracten meer, verplicht verzekeren voor zelfstandigen; de ‘scheefgegroeide’, wat al te flexibel geworden arbeidsmarkt moet worden gemoderniseerd.

Het is verstandig van de overheid om in ieder geval het meer kwetsbare deel van de zelfstandig werkenden meer zekerheid te bieden.

Vraag je de branchevereniging van zelfstandigen naar de plannen voor een minder flexibele arbeidsmarkt, dan wordt daar minder enthousiast gereageerd. Met name het plan om verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid verplicht te stellen voor alle zzp’ers stuit op weerstand. Giel Schikhof, expert arbeidsverhoudingen bij Wissenraet Van Spaendonck, reageert in Trouw op de Kamerbrief over voortgang uitwerking arbeidsmarktpakket van minister Karien van Gennip (SZW).

Lees het artikel in Trouw: ‘Zoveel mogelijk in loondienst, maar ene zzp’er is andere niet’  

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!