Zorgen over de toekomst van brancheverenigingen

Header circle
Circle

VNO-NCW sprak met onze associate Jos Wesselink over het belang en de toekomst van brancheverenigingen. Brancheorganisaties hebben een groter bereik en meer invloed dan individuele bedrijven. Ze zijn daarmee een betere gesprekspartner voor de overheid over bijvoorbeeld klimaat en duurzaamheid. Een mooi voorbeeld hiervan is het gezamenlijke voorstel over fiscale maatregelen om duurzame automobiliteit te bevorderen, geschreven door verschillende brancheorganisaties in tijden van corona. Het zijn dit soort samenwerkingen die de samenleving nodig heeft.

Jos Wesselink maakt zich zorgen over de toekomst van brancheverenigingen. Vaak missen deze verengingen de aansluiting met de jongere doelgroep. Logisch volgens Jos, want aan de bestuurstafel zitten vaak mannelijke 55-plussers. Ook blijkt uit onze toekomstscan, die wordt ingevuld door brancheverenigingen, dat nog niet de helft van deze verenigingen hun achterban betrekt bij creatieprocessen binnen de vereniging.

Lees het hele artikel van Jos Wesselink en VNO-NCW hier.

Vul onze toekomstscan in om te zien of uw vereniging toekomstbestendig is. Wij kunnen u daarbij helpen.

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.