Werkgevers besparen door thuiswerken

Header circle
Circle

Werkgevers hebben in coronajaar 2020 een flinke kostenbesparing gerealiseerd doordat het personeel thuiswerkte. De reiskostenvergoedingen en thuiswerkvergoedingen bij elkaar opgeteld, ligt dat gemiddeld bijna 10 procent lager dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die BNR opvroeg bij salarisadministratiebedrijf Loket.nl, dat zich baseert op 1,1 miljoen loonstrookjes.

Volgens manager Arbeidsverhoudingen Giel Schikhof van Wissenraet Van Spaendonck zijn er weliswaar cao-afspraken gemaakt over thuiswerken, maar zijn de kosten daarvan ‘per saldo lager dan de reiskosten’. Er zijn natuurlijk kosten verbonden aan het opzetten van een thuiswerkinfrastructuur, maar die zijn veelal eenmalig. ‘Personeel dat thuiswerkt heeft wel ICT-spullen nodig, je ziet dat werkgevers extra hebben geïnvesteerd in ICT, laptops, bureaustoelen en headsets. De kosten daarvan moet je niet onderschatten.’

Volgens Schikhof is thuiswerken wel een blijver: ‘Werknemers zijn productiever en vinden het prettiger om vanuit huis te werken. Anderzijds zie je dat het belangrijk is om regelmatig naar kantoor te gaan.’ Schikhof voorziet uiteindelijk een hogere thuiswerkvergoeding.

Beluister het volledige fragment van onze collega Giel Schikhof hier.

Bron: BNR Nieuwsradio

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!