Vereniging van Waterbouwers, een vereniging 3.0?

Header circle
Circle

De Vereniging van Waterbouwers is erop uit om een positie te verwerven in het totale proces van innovatie. Directeur Edwin Lokkerbol legt het uit. De 107 leden van de Vereniging van Waterbouwers doen niets anders dan samenwerken. Met elkaar, met collegabranches en uiteraard met de opdrachtgevers.

“Wat we als branchevereniging doen is continu de aandacht vestigen op innovatie vanuit een maatschappelijke behoefte. We moeten innoveren om te zorgen dat we dorge voeten houden in Nederland.”

Het zijn veel verschillende innovaties waar de Vereniging aan meewerkt. Variërend van technisch, een andere manier van samenwerken tot kennis delen. De vereniging bekijkt per project hoe ze het begeleidt, welke projectstructuur ervoor nodig is. Ook een uitgelezen taak voor de brancheorganisatie. De Vereniging van Waterbouwes heeft in de verschillende innovatiegroepen meerdere rollen alsdus Lokkerbol: die van aanjager, co-creator, voortrekker, facilitator. Al naar gelang wat nodig is voor de projecten. Maar de belangrijkste vindt hij de rol van verbinder. “Die is cruciaal om de juiste mensen aan tafel te krijgen in gesprekken met Rijkswaterstaat.? Volgens Lokkerbol vraagt het allemaal veel meer communicatie en netwerkvaardigheden van verenigingsprofessionals dan vroeger, en veel meer duidelijk maken wat de toegevoegde waarde van de vereniging is.

De verenigingsorganisatie is een van de thema’s van vereniging 3.0. Deze thema’s vormen de basis van ‘De innovatieve vereniging’ die in het voorjaar 2018 georganiseerd wordt door Kenniscentrum ICOON ism Tias School for Business and Society en De Nederlandse Associatie. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!