Van Spaendonck en Ivan Pouwels brengen het boek “Vernieuwen met Vereniging 3.0” uit.

Header circle
Circle
Van Spaendonck en Ivan Pouwels brengen het boek “Vernieuwen met Vereniging 3.0” uit.

Vereniging 3.0 is een model dat verenigingen helpt om een antwoord te vinden op dominante trends. Denk aan een terugtrekkende overheid, individualisering of disruptieve businessmodellen door nieuwe technologie. Met model 3.0 verlaat de vereniging het pad van de reactieve belangenbehartiging, ultieme dienstverlening aan leden en bewegingsloze besluitvorming. Het daagt verenigingen uit om samen met leden te zoeken naar een nieuwe positie in de samenleving en het eigen domein. Innoveren staat daarbij voorop: zowel voor de individuele leden als voor het collectief, de vereniging.

In het boek is veel ruimte gelaten voor de verhalen van verenigingsprofessionals uit de praktijk. Arjen van den Dool (KHN), Petra van de Goorbergh (OVAL), Ellen Kroese (VNO NCW Brabant Zeeland), Edwin Lokkerbol (Vereniging van Waterbouwers), Annie van de Riet (NVM) en Bart Romijn (Partos) vertellen hoe Vereniging 3.0 werkt.

Ivan Pouwels is een van de grondleggers van Vereniging 3.0. Hij wil in dit boek de opgebouwde kennis en praktische ervaring in het werken met het model delen. Het vertelt het complete verhaal van wat Vereniging 3.0 kan zijn en geeft een overzicht van geleerde lessen zoals opgedaan bij Van Spaendonck.

“Dit boek biedt bestuurders en verenigingsmanagers, op een gestructureerde manier, handvatten voor de transitie van hun vereniging waar ze vervolgens zelf mee aan de slag kunnen. Het mooie van het boek is dat het niet één blauwdruk voorschrijft, maar informeert over de ontwikkelingen van verenigingen in de afgelopen jaren. Het boek beschrijft de kansen die verenigingen kunnen pakken in een steeds dynamischer wordende omgeving.” – dr. ir. Tim de Leeuw, Associate Professor, TIAS School for Business and Society, Tilburg University

“Ik prijs mezelf gelukkig dat Ivan Pouwels nu de moeite heeft genomen zijn inzichten op papier te zetten. Vernieuwen met Vereniging 3.0: denk vooral niet dat het een simpel recept is, dat je na lezing het ’predicaat 3.0’ geeft. Het is een doorwrocht concept en plaatst de vereniging in een steeds vernieuwend en veranderend ecosysteem, dat meer impact heeft en aan aantrekkingskracht wint.” – Carmen de Jonge, Algemeen Directeur Wissenraet Van Spaendonck

Vernieuwen met Vereniging 3.0 verschijnt 4 juli. Als eerste in huis hebben? Bestel dan vandaag uw exemplaar!

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!