Unieke coöperatie voor ICT en innovatie: SPARC

Header circle
Circle
Unieke coöperatie voor ICT en innovatie: SPARC

Bedrijfsleven en studenten delen kennis en expertise in het Fontys ICT InnovationLab
Onlangs is een unieke coöperatie van regionale bedrijven opgericht voor ICT-onderzoek en -innovatie: SPARC (Sharing Platform for Applied Research Cooperation). Dit concept is tot stand gekomen in samenspraak met Wissenraet van Spaendonck. SPARC werkt nauw samen met Fontys Hogeschool ICT (FHICT) met als doel het realiseren van een open-innovatie-omgeving op ICT-gebied. De samenwerkende partijen brengen kennis in, ontwikkelen nieuwe kennis en laten deze circuleren onder de deelnemers. En zo ontstaat innovatie. Maandag 8 juli was de officiële kick-off van het samenwerkingsverband tussen SPARC en FHICT onder het motto “Make-Create-Innovate-Educate”.

Bedrijven, studenten en docenten vormen samen een community in het Fontys ICT InnovationLab, gevestigd op Strijp-T. In SPARC zijn de belangen van de deelnemende bedrijven gebundeld, terwijl Fontys de docenten en studenten inbrengt. De oprichting van de coöperatie is dé opmaat naar een intensieve en duurzame samenwerking tussen het bedrijfsleven en FHICT.

Unieke samenwerking
Op 5 juni ondertekende het bestuur van SPARC haar statuten. De eerste bestuursleden zijn Alex Otten (We Are You), Maurice van Veghel (Sligro) en Ben Veld (oud-docent FHICT en mede-grondlegger van het InnovationLab). Alex Otten, bestuursvoorzitter van SPARC: “Met deze samenwerking schrijven we geschiedenis in Nederland. Deze manier van verbinden van onderwijs en bedrijfsleven is uniek en heeft alle elementen in zich om een succes te worden. Graag vertel ik er meer over aan potentiële Partners in Innovation!”.

Partners in Innovation
Bedrijven in de Brainport en Midpoint regio kunnen lid worden van SPARC en worden daarmee meteen ook Partner in Innovation van FHICT. Partners in Innovation zijn direct betrokken bij onderzoek en innovatie op het Fontys ICT InnovationLab. Zij vormen onderzoeksteams samen met studenten, docenten en lectoraten. “We gaan hiermee weer een stap verder in onze samenwerking met het bedrijfsleven. We zetten samen in op innovatie in de regio door middel van praktijkgericht onderzoek in en met ICT,” aldus directeur Fontys Hogeschool ICT Ad Vissers. Inmiddels staan bedrijven in de wijde omgeving in de rij voor dit unieke samenwerkingsverband; van kleinere tech start-ups tot de grotere spelers op de markt. De eerste bedrijven worden binnenkort officieel lid van SPARC.

Fontys ICT InnovationLab
Het Fontys ICT InnovationLab beslaat 4.000 m2 en is gevestigd in de voormalige Philips-gebouwen (TQ4 en TQ5) op bedrijventerrein Strijp-T in Eindhoven. Bedrijven en studenten komen er samen in een historisch rijke en dynamische omgeving. Niet in een klassiek schoolgebouw, maar in de creatieve, hybride leer- en werkomgeving van het lab dat zich op Strijp-T omringd weet door allerlei innovatieve bedrijven en organisaties.

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!