Shortlist kandidaten ‘Overheidsmanager van het jaar’ 2017 bekend

Header circle
Circle

De shortlist van kandidaten van de verkiezing ‘Overheidsmanager van het Jaar’ voor 2017 is bekend. Acht overheidsmanagers zijn geselecteerd voor de tweede ronde. ‘De jury was onder de indruk van de kwaliteit, kennis en ervaring van de voorgedragen kandidaten. Het was lastig een keuze te maken, maar de shortlist bevat naar onze mening de acht toppers voor de volgende ronde, aldus Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning in Overijssel en juryvoorzitter’.

35 Overheidsmanagers, werkzaam binnen ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, adviesorganen, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen werden voorgedragen in het kader van het thema van de verkiezing ‘Wie durft in de wind te staan?!’

De acht kandidaten zijn:
Gerard Bakker – Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (Bestuursvoorzitter)
Elanor Boekholt O’Sullivan – Koninklijke Luchtmacht/Ministerie van Defensie (Commandant Vliegbasis Eindhoven)
François van Doesburg – Gemeente Veenendaal (Afdelingsmanager Programma’s en Projecten/directeur Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost)
Pieter Hilhorst – Provincie Gelderland (Secretaris/Algemeen Directeur)
Hans Julsing – Gemeente Groningen (Directeur Inkomensdienstverlening)
Kees Keuzenkamp – Ministerie van Veiligheid en Justitie (Plaatsvervangend directeur Regie Vreemdelingenketen/hoofd Ketenvoorzieningen)
Alex van der Plas – Politie Eenheid Rotterdam (Algemeen Commandant)
Irma Woestenberg – Gemeente ‘s-Hertogenbosch (Gemeentesecretaris)
Na werkbezoeken van de jury worden op 20 oktober a.s. de drie finalisten voor de verkiezing bekend gemaakt. Tijdens een feestelijke avond in de Ridderzaal op 20 november 2017 wordt één van de finalisten gekroond tot ‘Overheidsmanager van het Jaar 2017’.

Over de verkiezing
De Stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar volgt al twintig jaar de beste managers van de Nederlandse overheid op de voet. Leidinggevenden met uitzonderlijke managementkwaliteiten en een stevige verantwoordelijkheid. De Award Overheidsmanager van het Jaar is daarmee dé beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap. Het thema van de twintigste editie is ‘Wie durft in de wind te staan?!’.

Over de jury
Behalve voorzitter Ank Bijleveld bestaat de jury uit Jannine van den Berg (politiechef Landelijke Eenheid), Antje Dekker (secretaris-directeur Waterschap De Dommel), Paul Depla (burgemeester Breda), Sandra Groeneveld (hoogleraar Publiek Management), Bram de Klerck (directeur-generaal Algemene Bestuursdienst), José Manshanden (directeur GGD Publieke Gezondheid gemeente Amsterdam en Overheidsmanager van het Jaar 2015), Siebe Riedstra (secretaris-generaal ministerie van Veiligheid en Justitie) en Maarten Schurink (bestuursvoorzitter Sociale Verzekeringsbank).

Lees hier meer over de Overheidsmanager van het Jaar in de Powerdby.

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!