Sectoranalyse duurzame inzetbaarheid

Header circle
Circle

Begin dit jaar is de Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU) gepubliceerd. Hiermee ondersteunt het kabinet sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid. De regeling moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen straks gezond werkend hun pensioen kunnen bereiken. Als sociaal fonds is het mogelijk om een subsidie aan te vragen om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid. Wij helpen jou graag met de subsidieaanvraag.


Sectoranalyse
De eerste stap is het aanvragen van subsidie voor een sectoranalyse. Voor sociale fondsen in de Houtverwerkende industrie, Technische Groothandel en Huisartsenzorg hebben wij de subsidieaanvraag (€20.000) voor een sectoranalyse opgesteld en ingediend. De sectoranalyses worden vervolgens uitgevoerd door experts op het gebied van duurzame inzetbaarheid, onderzoek en sectorale subsidieprojecten. Een sectoranalyse kijkt ten minste vijf jaar vooruit en geeft in ieder geval:
• een onderbouwing van de omvang en samenstelling van het aantal werkenden in de sector;
• het aandeel mkb-ondernemingen in de sector; en
• een beschrijving van de problematiek met betrekking tot duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden in de sector.


Activiteitenplan
De sectoranalyse is een voorwaarde voor het indienen van een subsidieaanvraag voor een maatwerk activiteitenplan. Hiermee kunnen sectoren meerjarige cofinanciering realiseren voor activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden.
a. het bevorderen van gezond, veilig en vitaal werken;
b. het bevorderen van goed werkgeverschap en goed opdrachtgeverschap;
c. het stimuleren van een leven lang ontwikkelen en arbeidsmobiliteit van werkenden;
d. het bevorderen van bewustwording en van de eigen regie van werkenden op hun loopbaan; of
e. het treffen van maatwerkafspraken rondom eerder uittreden.

Wil jij gebruik maken van de MDIEU? Wij ondersteunen bij het opstellen van een sectoranalyse, het maatwerk activiteitenplan en het indienen van de subsidieaanvraag. Ook kunnen wij desgewenst ondersteunen met projectmanagement, uitvoering en/of verantwoording.


Meer weten?
In de periode 2021 t/m 2025 wordt naar verwachting in totaal vier keer een aanvraagtijdvak opengesteld voor een subsidie voor een activiteitenplan. Daarnaast wordt in totaal twee keer een aanvraagtijdvak opengesteld voor subsidie voor het uitvoeren van een sectoranalyse.
Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met Sander Vastbinder via s.vastbinder@vanspaendonck.nl of 013-594 41 16

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.