Personeel is mede bepalend voor succes organisatie

Header circle
Circle
best practises, inspireren

Bedrijven en sectoren halen in deze krappe arbeidsmarkt alles uit de kast om vacatures te vervullen en te zorgen voor nieuwe instroom. En terecht! Maar het zou nog mooier zijn als al het nog beschikbare arbeidspotentieel in Nederland volledig benut zou worden, zodat  de vijver nog groter wordt?

Minstens zo belangrijk is om goed te zorgen voor de medewerkers die al bij je werken. Zij maken nu het verschil. Medewerkers die goed in hun vel zitten, plezier in hun werk hebben, goed gekwalificeerd zijn en de juiste balans tussen uitdaging en werkdruk ervaren zijn zeer waardevol voor een organisatie. En hoe succesvol een organisatie is, is mede afhankelijk van het personeel dat er werkt.  Personeel dat mentaal gezond is, is meer betrokken, werkt met meer plezier en levert betere prestaties. Tevens zorgen zij voor minder verzuim en minder verloop waarmee zij een voorsprong creëren. Het is dus logisch om, zeker in een krappe arbeidsmarkt, vol te investeren op de inzetbaarheid van medewerkers.

Regelingen beschikbaar

Als branche, sector of samenwerkingsverband zijn er diverse mogelijkheden om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten. Daarvoor zijn ook subsidiemaatregelen beschikbaar zoals MDIEU (maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden). Hiermee kunnen, op een financieel aantrekkelijk manier, knelpunten in kaart worden gebracht en activiteiten worden uitgevoerd die de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten. Tot en met 2025 is er 964 miljoen euro beschikbaar voor de MDIEU.

Hulp nodig?

Wij ondersteunen diverse branches en sectoren bij subsidieregelingen. Denk hierbij aan het verkennen van de mogelijkheden, het aanvragen van subsidie, het in kaart brengen van knelpunten in een sectoranalyse en de uitvoering van activiteiten. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Sander Vastbinder is werkzaam bij Wissenraet Van Spaendonck als Verenigingsmanager Werk en Gezondheid. 

T: s.vastbinder@vanspaendonck.nl

E: 013 594 41 16

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!