Ondernemen op coronagolven

Header circle
Circle

Ondernemers verdienen onze aandacht, zeker nu. Zij zijn namelijk de drijvende kracht en banenmotor van Nederland. Ondernemers signaleren kansen, handelen daarnaar en nemen risico. Deze risico’s zijn meestal weloverwogen, maar daar is nu geen sprake van. De huidige situatie, tijdens de coronacrisis, is één groot en onvoorzien risico.

Het is de tijd van laveren op coronagolven: zigzaggend tegen de wind in, zwaar weer op onbekend terrein. Niet wetend hoe hard het stormt, hoe lang het stormt of uit welke hoek de wind waait. Zie dan maar eens koers te bepalen en de onderneming naar een veilige haven te loodsen.

De beste stuurlui staan aan wal. En zelfs zij varen in de mist, aldus Rutte en De Jonge. Zoekend naar de juiste maatregelen om investerend uit de crisis te komen. Daar ben je als ondernemer mooi klaar mee. Al helpen de crisismaatregelen natuurlijk wel, althans voor een deel. Er is geen tijd voor maatwerk. Lange halen, snel thuis. En verder vooral roeien met de riemen die je zelf hebt.

Als ondernemer sta je er echter niet alleen voor, gelukkig heb je ook je medewerkers. Je hebt elkaar nodig om het over een andere boeg te kunnen gooien en je aan te passen aan de omstandigheden. Goede arbeidsverhoudingen zijn hierbij belangrijker dan ooit. En daar houden wij ons al meer dan 100 jaar mee bezig. Met de betrekkingen tussen werkgevers en werknemers, ontwikkelingen en veranderingen in cao’s en op de arbeidsmarkt. Met relevante thema’s zoals duurzame inzetbare medewerkers die zich ontwikkelen. Maar ook met arbeidsvoorwaardenvorming en beperking van risico’s als gevolg van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Dit maken we concreet voor het individu en het collectief zoals ondernemers, branches, O&O-fondsen en werkgevers- en werknemersorganisaties.

Zo helpen wij ondernemers en medewerkers aan drijfvermogen. Om samen het hoofd boven water te houden en scherp in de wind te kunnen blijven varen, ook tijdens zwaar weer. We wensen alle ondernemers een behouden vaart. Want rustig vaarwater is het voor ondernemers natuurlijk nooit, dat maakt het ondernemen juist mooi!

Wil je meer weten over onze diensten op het gebied van arbeidsverhoudingen? Klik dan hier of neem contact op met onze experts.

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.