Nieuwe klant met perspectief

Header circle
Circle

Op 5 juli 2017 ziet een nieuwe klant, de Stichting Perspectiefverklaring, het levenslicht. Samen met hypotheekverstrekkers, uitzendbureaus, consumentenorganisaties en het Waarborgfonds Eigen Woningen, is gewerkt aan de oprichting en inrichting van de stichting. Het belangrijkste doel van de stichting is het waarborgen van de kwaliteit van de perspectiefverklaringen waarmee flexwerkers een hypotheek kunnen aanvragen. Met een perspectiefverklaring komt het kopen van een huis binnen handbereik van alle uitzendkrachten in Nederland. Uitzendbureaus die de perspectiefverklaringen uitgeven moeten zijn gecertificeerd door de stichting.

De perspectiefverklaring kijkt naar de toekomstige mogelijkheden van de flexkracht om een inkomen te vergaren. De verklaring is gebaseerd op een (data)analyse van de arbeidsmarktpositie van de aanvrager. Daarnaast hechten geldverstrekkers ook belang aan het eigen oordeel van uitzendbureaus over de (toekomstige) inzetbaarheid van de uitzendkracht. Daartoe behoort onder andere een kritische blik op het cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken. Uitzendkrachten moeten minimaal een jaar via één en hetzelfde uitzendbureau aan het werk zijn om een beroep te kunnen doen op de perspectiefverklaring.

Meer informatie is te vinden op http://www.perspectiefverklaring.nl.

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!