Net dat stapje extra voor jouw achterban

Header circle
Circle

In haar functie als adviseur marketing en communicatie is Renée bijna 5 jaar werkzaam voor verschillende stichtingen, verenigingen en brancheorganisaties. Een zeer divers rijtje: van de branchevereniging voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan (OVAL), Stichting Normering Arbeid (SNA) en de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) tot de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH). We spraken Renée over haar werkzaamheden en ervaringen.

Als marketing- en communicatieteam zorgen wij dat onze klanten zichtbaar zijn en blijven. Wij denken mee over de juiste communicatie-aanpak en ondersteunen en faciliteren hen daarbij. Dit gaat altijd in nauw contact met elkaar. Wij zijn echt onderdeel van een klantteam naast collega’s van bijvoorbeeld verenigingsmanagement, secretariaat of financiële administratie. Vanuit de doelen van de klant stellen wij plannen op en zorgen we voor de uitvoering hiervan. Ik kan wel stellen dat wij de communicatie naar een hoger niveau tillen, zowel intern richting leden als extern naar de branche.

Als adviseur speel ik een rol in de positionering en stel ik strategische marketingplannen op voor bijvoorbeeld een naamsbekendheid- of imagotraject. Ook wanneer klanten op zoek zijn naar de juiste manier van ledenwerving of het uitzetten van campagnes kloppen ze bij ons aan. Vanuit verschillende specialisaties zetten we zowel doorlopende ondersteuning als projecten samen op. Ik raad iedere vereniging een goede marketing-communicatiestrategie aan. Het is net dat stapje extra dat je zet voor jouw achterban. Want door jezelf te laten zien, ben je echt van meerwaarde voor jouw leden.

Ik merk dat, in deze nichemarkt waarin wij werkzaam zijn, vaak wordt gedacht dat extra inzet van marketing en communicatie veel kosten met zich meebrengt. Maar creatieve vormen van communicatie hoeven zeker niet altijd kostbaar te zijn. Ook met relatief kleine budgetten, kun je jouw doelgroep bereiken. Mits je dit op de juiste manier doet. Daar ligt voor ons iedere keer weer een uitdaging wat ons werk enorm divers en aantrekkelijk maakt.

Het werken voor veel verschillende stichtingen, verenigingen en brancheorganisaties is echt een feestje. Iedere dag leer ik weer iets bij!

Heb je een vraag aan mij of aan een van onze teamleden? Stel deze gerust, want wij zijn dol op communiceren! Bekijk hier ons team »

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.