MKB Banenmonitor: Stijging bepaalde tijd contracten in MKB blijft toenemen tot 33,3%

Header circle
Circle
MKB Banenmonitor: Stijging bepaalde tijd contracten in MKB blijft toenemen tot 33,3%

Het aandeel contracten voor bepaalde tijd is de afgelopen 7 jaar langzaam gestegen van 22% naar ruim 33% in het Nederlandse MKB. Dit wordt veroorzaakt door de flexibilisering van de arbeidsmarkt, waarbij meer behoefte is aan tijdelijke contracten.

Bij een herstellende economie is het voor bepaalde tijd aannemen van nieuwe mensen een logische stap. Dat het aandeel bepaalde tijd contracten stijgt, lijkt het gevolg te zijn van een groeiende behoefte aan flexibiliteit en mogelijk ook de Wet Werk en Zekerheid.

In het 2e kwartaal van 2018 is het aandeel contracten voor bepaalde tijd verder gestegen naar ruim 33%. Opmerking is ook dat de jaarovergang 2017-2018 een ander patroon laat zien ten opzichte van eerdere jaren. Er is geen sprake van een sterke dip in het aantal flexibele contracten aan het begin van het jaar.

Meer weten over de groei van werkgelegenheid in het MKB?
Bekijk de Van Spaendonck MKB Banenmonitor

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!