Lancering Deltaplan voor Nederlandse arbeidsmarkt

Header circle
Circle
OVAL deltaplan

Dit jaar loopt de werkloosheid volgens de nieuwste ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) op tot 5 procent van de beroepsbevolking. Volgend jaar stijgt de werkloosheid naar verwachting tot 7 procent. Bijna 700.000 Nederlanders zijn dan op zoek naar een baan. Als er een tweede golf komt en er volgen strenge maatregelen, loopt de werkloosheid mogelijk op naar 10 procent, aldus het CPB. In dat geval zitten bijna 1 miljoen mensen zonder werk.

Om gehoor te geven aan de noodkreet uit de zwaarst getroffen sectoren, lanceert OVAL, de branche voor duurzame inzetbaarheid waar onder meer loopbaan- en re-integratiebedrijven bij zijn aangesloten, vandaag een reddingsplan: het Deltaplan Werk. Doel is om de werkzekerheid te vergroten, nu ondanks de huidige noodmaatregelen van de overheid medewerkers hun baan verliezen.

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!