Jaarcongres DNA – learning lab Ivan Pouwels en Ferry Koster

Header circle
Circle

Op donderdag 15 juni en vrijdag 16 juni vindt het DNA Jaarcongres plaats. Ivan Pouwels en Ferry Koster verzorgen tijdens deze dagen een learning lab met thema Vereniging 3.0: innoveren, vernieuwen en markt vergroten.

Er zijn veelbelovende bewegingen in verenigingsland te signaleren waarin leden gezamenlijk succesvol innoveren én waarin de vereniging een cruciale rol speelt. De sessie gaat in op de vraag hoe de vereniging een succesvolle innovatie-intermediair kan worden. Hierbij wordt wetenschappelijk theorie gekoppeld aan praktijk in Nederland en daarbuiten.

Het ontwerpen van een route naar de toekomst wordt een van de belangrijkste rollen van de vereniging 3.0 en biedt meer waarde aan leden dan lobby in het huidige politieke spel of dan individuele dienstverlening in een hoog concurrerende markt. Verenigingen verleggen daarom de focus naar het primaire proces van leden en de vraag wat zij daarin te bieden hebben. Door op te treden als innovatie-intermediair kan de vereniging deze rol concreet oppakken en waarde toevoegen in drie stappen: leden individueel verbinden en faciliteren in individuele innovatie, collectief vernieuwen van de sector en het vergroten van de markt.

Ivan Pouwels is een ervaren onderzoeker en directeur van Van Spaendonck BrancheAdvies. Voor kenniscentrum ICOON en TIAS Business School richt hij zijn onderzoek op interorganisationele samenwerking en innovatie.

Prof. dr. Ferry Koster is bijzonder hoogleraar innovatieve samenwerking aan TIAS School for Business and Society (Tilburg University) en wetenschappelijk directeur van kenniscentrum ICOON dat zich bezighoudt met de vraag hoe organisaties via samenwerking tot innovaties komen.

Voor meer informatie of aanmelden: https://www.denederlandseassociatie.nl/congres-2017/learning-lab-ivan-pouwels-en-ferry-koster

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!