Grenzeloos Verenigen

Header circle
Circle
Grenzeloos Verenigen

De belangrijkste pijlers onder elke samenwerking liggen voor de hand: informatie & documentatie en communicatie & interactie. Vrij vertaald: elke
deelnemer aan de samenwerking moet op de hoogte zijn van alle relevante en actuele informatie, moet daarover pro- en reactief van gedachten kunnen wisselen met anderen, en moet beschikken over de hulpmiddelen om – in interactie met de andere deelnemers – zijn rol in het grotere geheel te kunnen vervullen. Dit is bij uitstek het domein van een vereniging. Er ligt dan ook een uitgelezen kans als verenigingen een
intelligente oplossing bieden. Wij zijn ook op zoek gegaan naar zo’n tool.

Grenzeloos samenwerken
De uitgangspunten en wensen leken redelijk simpel. Een oplossing voor online samenwerken moet functioneel en goed toegankelijk voor de doelgroep zijn. Logisch natuurlijk. Wij hebben als uitgangspunt meegenomen dat de tool ook samenwerking moet toestaan over de grens van de vereniging heen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Een sterkere binding binnen de vereniging, een iets grotere afhankelijkheid ervan daarbuiten. De tool helpt leden bij alle samenwerkingen die zij ontwikkelen. Dat uitganspunt vormde meteen een uitdaging.

Neem gewoon ‘gratis’ tools
Het ligt voor de hand om te kijken of je uit de voeten kunt met populaire ‘gratis’ tools. Samenwerken bestaat uit verschillende facetten. Bij ondernemers kun je bijvoorbeeld denken aan het vergroten van de inkoopkracht, het werken aan innovatie, het spreiden van risico’s of het delen van kennis en expertise. Voor al deze facetten zijn er allerlei handige tools beschikbaar. Vaak zijn die, in een uitgeklede variant, nog gratis ook. Het is dan ook niet meer dan logisch dat die tools veel gebruikt worden, denk aan WhatsApp, WeTransfer, Dropbox, Skype, Google Docs, Outlook. Toch kleven er verschillende nadelen aan het gebruik van losse tools.

Lees hier het hele artikel, verschenen in VM.

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.