Een APK voor de vereniging

Header circle
Circle

Wat moet je echt op orde hebben om zo snel en zo hard mogelijk vooruit te kunnen gaan of bij te sturen, als je zou willen? Wat moet je checken om te kunnen vertrouwen dat de vereniging je brengt waar je heen wil?

VM ging op zoek naar dé APK voor verenigingen en vroeg het aan aan vier experts, waaronder onze associates Jos Wesselink en Carmen de Jonge. Waar moet je op letten om te kunnen versnellen, veranderen en verder te komen waar je nu bent?

Acceleren en excelleren
Jos Wesselink heeft een checklist die gegarandeerd aandachtspunten oplevert waar je als vereniging mee aan de slag kunt gaan. Hierin zijn vragen opgenomen als ‘Staan de door de leden gevoelde belangen centraal en worden de ledenverwachtingen proactief gemanaged?’ en ‘Is er sprake van een levendige verenigingsdemocratie?’

Spiegels bijstellen
Carmen de Jonge vindt een APK alleen niet voldoende. Een APK is goed, maar nadenken over hoe je wilt reizen en waar naartoe is beter, hierbij richt ze zich meer op het bestuur van een vereniging. Hoe kun je als bestuur navigeren en waar moet je op letten om te kijken of je op de goede weg blijft? Kijk niet alleen achteruit, maar zeker ook vooruit.

Nieuwsgierig geworden naar de checklists en andere tools voor een APK voor jouw vereniging?

Het artikel ‘Een APK voor de vereniging’ is gepubliceerd in VM

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.