De reshoringtool

Header circle
Circle

‘Reshoring’ is een voor leken onnavolgbare managementterm die ‘het terughalen van bedrijfsactiviteiten’ betekent. Na het massaal verplaatsen van productie- en ander werk naar lagelonenlanden (offshoring) onstaat nu een tegengestelde beweging: ondernemingen zien weer kansen in ‘eigen’ land (zie ook de business cases). Dat is interessant voor ondernemers, maar ook voor beleidsmakers die banen willen creëren.

Bedrijven zien reshoring vaak wel zitten. Toch vinden ze het lastig om de beslissing te nemen. Onderzoekers onder leiding van hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen helpen hen daar nu bij. Samen met de gemeente Tilburg en Midpoint Brabant nam Wilthagen het initiatief voor een Reshoringtool.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron:Tilburg Research Lustrumnummer 2017: IMPACT (Tilburg University)

Meer weten? The Reshoring Connection informeert, faciliteert en verbindt bedrijven in de regio Midden-Brabant met betrekking tot reshoring. Het projectbureau van The Reshoring Connection is ondergebracht bij Wissenraet Van Spaendonck en te bereiken via http://www.re-shoring.nl of stuur een mail naar info@re-shoring.nl.

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!