Interview BNR hoogste stijging cao-lonen in twaalf jaar

Header circle
Circle

De cao-lonen stegen afgelopen jaar met 3 procent en dat is het hoogste percentage in twaalf jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Doordat de inflatie minder hard steeg, kende de koopkracht een relatief nog grotere groei. Collega Giel Schikhof sprak in de Ochtendspits bij BNR Nieuwsradio met Bas van Werven over deze stijging.

Werkgevers lijken er dit jaar voor te opteren om de cao’s te verlengen zonder enige loonstijging, zegt Giel Schikhof, cao-onderhandelingsdeskundige bij Wissenraet Van Spaendonck. ‘Werkgevers hebben eigenlijk geen mogelijkheden om de lonen te verruimen. Je ziet in heel veel bedrijfstakken de omzet scherp naar beneden gaan. Maar corona is geen blijvende situatie, dus werkgevers hebben er alle belang bij om werknemers binnenboord te houden.’

Beluister hier het volledige fragment van Giel Schikhof.

Bron: BNR Nieuwsradio

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!