Balans tussen zorgzaam en zakelijk

Header circle
Circle

Vrijwel alle mensen die te horen krijgen dat ze kanker hebben, overvalt het gevoel dat ze balanceren tussen leven en dood. Het werk is dan even helemaal uit beeld. Maar voor hoelang? Een kwart verliest zijn of haar baan. Niet nodig als werkgever en werknemer tijdig de juiste stappen zetten. Voor brancheorganisatie OVAL was dit aanleiding om dit samen met de leden stevig op de kaart te zetten.

Ervaringsdeskundigheid bracht Ragna van Hummel in 2009 tot de oprichting van haar eigen bedrijf Re-turn. Nu zit ze aan tafel met Aad Koster, voorzitter OVAL, de organisatie voor vitaliteit, activering en loopbaanbegeleiding, die 125 leden telt. Haar bedrijf Re-turn is één van de 125 leden en door OVAL gezien als één van de deskundigen om mee te denken en werken aan een vraag vanuit politiek Den Haag: hoe zetten we het thema ‘werken bij kanker’ goed op de kaart?

“Als je als branchevereniging kennis kunt delen en toegevoegde waarde kunt leveren omdat je kennis en kunde over zo’n onderwerp in huis hebt, kun jen snel actie ondernemen en oplossingen bieden”, stelt Aad Koster.

Klik hier om het volledige interview en de roadmap “Werkkracht bij kanker” te lezen in de Powerdby.

Wissenraet Van Spaendonck voert het branche- en issuemanagement van OVAL. Ook alle verenigingsactiviteiten worden vanuit ons kantoor in Tilburg vormgegeven.

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!