Artikel John Griep: Charette…?? Charette!!!

Header circle
Circle
Artikel John Griep: Charette...?? Charette!!!

Alleen gaan heeft voordelen maar je komt niet ver. Want waarom zou je sámen willen optrekken? Omdat je ‘reisgenoten’ je kunnen adviseren, je kunnen ondersteunen, motiveren. Ze kunnen je behoeden voor valkuilen, voor doodlopende straten. En in je eentje kun je nooit zo veel mensen bereiken als met anderen samen.

Een Afrikaans gezegde luidt: Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen.

Samenwerkende samenwerkingen
Dat Afrikaanse gezegde heeft niet alleen waarde voor mensen als mens, het geldt óók voor organisaties, verenigingen, samenwerkingsverbanden en stichtingen onderlíng. Ook voor hen geldt dat samenwerking ze verder kan brengen. Samenwerking tussen (branche-)organisaties en andere verenigingen is niet vanzelfsprekend. Zij hebben de neiging intern gericht te zijn, alleen te kijken naar hun eigen branche of domein. Die is immers uniek. De problemen, uitdagingen, kansen zijn heel specifiek en komen alleen in dié branche voor. Bij ons werkt het anders..

Download het volledige artikel uit VM magazine: Charette…?? Charette!!!

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!