30 werkgevers met een groot sociaal hart krijgen het predikaat Brabants Besten

Header circle
Circle

“Het is een hele eer”, zegt Judith Vermeulen. Haar bedrijf, Opera Electric Engineering in Made, krijgt donderdagavond het predikaat Brabants Besten, omdat ze op een vernieuwende en sociale manier met haar personeel omgaat. Het is een van de dertig bedrijven in het midden- en kleinbedrijf die van de provincie deze eretitel krijgt. Vermeulen leidt al 25 jaar het bedrijf dat electronische besturingssystemen maakt. Zo worden de lampen op windmolens, de teoegangspoortjes van de markthal in Rotterdam en de draaideuren bij veel ziekenhuizen bestuurd door de systemen van Opera.

“Op de krappe arbeidsmarkt moeten we creatief zijn en er alles aan doen om personeel te vinden voor de electrotechniek”, zegt Judith. Zo nam ze Joris Jacobs in dienst. Joris is opgeleid als planoloog, maar vond geen passende baan in die riching. Hij kwam tot de conclusie dat hij liever iets met zijn handen wilde doen. En hoewel hij geen passend cv heeft, werd hij toch aangenomen.
“Als iemand sterk gemotiveerd is om bij je te komen werken, moet je daar als werkgever in investeren”, zegt Judith. “Je weet dat iemand niet meteen volle bak kan meedraaien, maar samen maak je een plan om iemand verder te brengen.”

Brabants Besten
Brabants Besten nemen bijvoorbeeld mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt, treffen maatregelen waardoor oudere werknemers langer fit blijven, experimenteren met nieuwe werkprocessen en halen werk dat was uitbesteed aan lagelonenlanden, weer terug naar onze provincie.

De dertig werkgevers worden een soort ambassadeurs, die workshops gaan houden en lezingen en bedrijfsrondleidingen doen om op die manier andere bedrijven te stimuleren hetzelfde te doen.

Pareltjes in het Brabantse land
De Brabants Besten zijn de koplopers in het peleton, zegt provinciebestuurder Bert pauli. “Zij moeten de volgers stimuleren om een stapje bij te zetten en de achterblijvers een spiegel voorhouden.” Volgens Pauli zijn Opera en de 29 andere Brabants Besten pareltjes in het Brabantse land waar we trots op moeten zijn.

Bron: Omroep Brabant

De projectleiding voor Brabants Besten wordt verzorgd door Wissenraet Van Spaendonck in opdracht van de provincie Noord-Brabant.

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!