30 januari: debat Social Impact Bonds

Header circle
Circle
30 januari: debat Social Impact Bonds

Wenkend perspectief of oude wijn in nieuwe zakken?

Bij Social Impact Bonds verbinden investeerders, banken, overheden en sociaal ondernemers zich aan een maatschappelijke doelstelling zoals het aanpakken van de jeugdwerkloosheid. Privaat geld wordt ingezet voor maatschappelijke issues. Overheden betalen alleen voor de resultaten die zijn behaald. Hiermee worden projecten gerealiseerd, het financieel risico van de overheid beperkt en kostenbesparingen voor de overheid gerealiseerd. Wat zijn de zegeningen van en de zorgen rond deze Social Impact Bonds?

Op woensdag 28 november organiseert NGSZ een debat over de werking en toegevoegde (maatschappelijke) waarde van Social Impact Bonds. Met ervaringen van jong en oud vanuit publiek en privaat en met inzichten vanuit onderzoek, politiek en praktijk. Iedereen is uitgenodigd om mee te praten. Dat doen ze voor het eerst in de open omgeving van Petit Café ‘De Resident’, in de hal van het Ministerie van SZW. Er wordt afgetrapt met een inleiding en twee korte reflecties vanuit verschillende invalshoeken.

Datum:
30 / 01 / 2019

Tijd:
15:45 – 18:00

Locatie:
Petit Café De Resident Ministerie van SZW Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag

Kosten:
Leden en studenten: gratis, niet leden: € 85

Voor meer informatie en aanmeldmogelijkheden, klik hier

Kennisbank

Hier vind je alle benodigde informatie op het gebied van samenwerken. Whitepapers, artikelen en blogs, geschreven door onze experts, die jou ondersteunen om vakinhoudelijk en procesmatig goede beslissingen te nemen.

Kennisbank

Nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang onze whitepapers en artikelen in je postvak!